Bli tigerbloggare

Tigern rf är den förening som (tidigare var Ny Tids understödsförening men fr.o.m års­skiftet) ger ut den finlandssvenska vänsterkulturtidskriften Ny Tid med webbupplagan nytid.fi.

Tigern upprätthåller också denna bloggportal, Tigerbloggen, som förutom att komplettera och kommentera Ny Tids innehåll först och främst vill skapa och upprätthålla en commun­ity kring Ny Tid, av personer som har åsikter (röda, gröna, gulröda eller varför inte svarta) om vårt samhälle och som (konkret, subjektivt, provokativt eller varför inte seriöst) vill lufta dem i ett vänsterkulturellt forum med avsikt att få igång diskussioner och debatt. Ett boll­plank för Ny Tid ? Eller rentav tankesmedja ?

Så om du upplever Tigerbloggen som så trevlig att du själv skulle vilja delta aktivare än genom att bara kommentera gjorda inlägg, varför inte ställa upp som Tigerbloggare ? Eller om du kanske tvärtom upplever den som så missinriktad, irrelevant eller otrevlig att du med det snaraste vill ändra på linjen via egna inlägg ?

I så fall ska du vara beredd att någotsånär regelbundet – typ minst en gång i månaden – skriva och posta inlägg till bloggen. Friheten på Tigerbloggen är ganska total, du får skriva om vadsomhelst hursomhelst, förutsatt att du följer netikett och inte avlägsnar dig alltför långt från de vänsterkulturella värderingar som förs fram i Ny Tid.

Om du på dessa premisser vill börja blogga, ta kontakt med Tigerbloggens webmaster så registrerar hen dig som redaktör med bloggarnamn och lösenord. Webmaster skapar också en kategori för dina inlägg (dvs ditt bloggarnamn).

Sen är det fritt fram att börja blogga, dvs skriva och posta inlägg. Första gången du loggar in är det skäl att ändra ditt lösenord genom att i menybalken överst i menyn längst till höger välja Ändra min profil.