Slåss pojkar så får ni tobak …

Förr hette det, att våra herrar var livrädda för ryssarna då ryssarna antogs komma hit för att besorga deras frimärkssamlingar. Nu är vi där igen.

VSB-pakten skonade oss från rädslan, men vårt medlemskap i den transatlantiska försvarspakten har återfört obehaget och utmynnat i en högst märkvärdig russofobisk eufori.

Dostojevskij varnade oss för lögnen mot sig själv: ”För så småningom börjar lögnaren tro på sina egna ord, och så småningom är han inte längre kapabel att skilja fakta från fiktion, bra från dåligt.”

SOM MEDLEM I NATO befinner sig Finland igen i Rysslands s.k. inre försvarszon. Men stormakternas kärnvapenarsenaler gör dagens inre ryska försvarszon till någonting helt annat än den på Peter den stores tid. D.v.s. den som kallades stora ofreden.

Sverige utgjorde då ett ständigt säkerhetshot för Ryssland. Idag är det Natos expansion österut som Ryssland upplever som ett ständigt säkerhetshot. Ett säkerhetshot som ryssarna vill greppa genom att upprätta en neutral buffertzon i Europa.

Det är inte Finlands sak, att med hänvisning till internationella lagar och konventioner, berätta för kärnvapenmakterna huruvida de ska känna sig hotade eller inte. Kärnvapenmakterna sköter den bedömningen helt självständigt och utgående från egna premisser.

Finlands sak är att på sätt eller annat komma överens med sina grannar. I alla väderstreck.

DEN AKTUELLA SÄKERHETSKONFLIKTEN har givetvis sin ekonomiska dimension. I USA har Ukrainas naturtillgångar i form av mineraler värderats till 12 trillioner dollar. Enligt amerikanska källor hyser Ukraina världens största reserver av titan och järnmalm, fält av outnyttjat litium och massiva fyndigheter av kol.

Och det mesta i östra Ukraina.

”Vi har inte råd att förlora kriget i Ukraina” säger de amerikaner som vill upprätthålla kriget i Europa. Naturtillgångarna i Ukraina är väsentliga för produktionen av högteknologiska varor och bidrar till att minimera västländernas beroende av import från Ryssland och Kina.

Saken kompliceras ytterligare av att BRICS redan bankar på den västliga världsekonomins dörr. Uppgifterna varierar från källa till källa, men BRICS-ländernas sammanlagda BNP sägs redan vara större än G7-ländernas. Deras sammanlagda befolkning utgör över 45 procent, medan G7-ländernas står för ca 6 procent av världens befolkning.

Enklare blir det inte av att Ukraina är skuldsatt över öronen då en stor del av det ekonomiska stödet till Ukraina givits i form av lån. Ukraina, som i sig är konkursfärdigt, har överlåtit finansieringen av återuppbyggnaden efter kriget till västerländska multinationella finansiärer.

Det har sagts att Ukraina står inför en sällan skådad plundring av världens värsta kapitalgamar.

VSB-PAKTEN gav vanligt folk i Finland arbete, utkomst, kulturellt utbyte, turism i till arealen världens största land och ett inte så oävet ekonomiskt och teknologiskt samarbete. EU, som efter andra världskriget bildades som ett fredsprojekt, är idag ett veritabelt krigsprojekt.

Att förse krigsskådeplatsen i Östeuropa med både bomber och granater att slängas i nacken på soldater och civila innebär inte fred, men faktum kvarstår att det var atombomberna som avslutade det andra världskriget.

P.g.a. situationen, har gränsen mellan Finland och Ryssland stängts. Detta drabbar vanligt folk här hos oss. För att stöda den allt annat än demokratiska och den genomkorrupta regimen i Kiev med dess utpräglat rasistiska konstitution, vill inte EU att vi säljer våra produkter till konsumenterna i S:t Petersburg med område.

Där borta bor fler konsumenter än i hela vårt land, men, men … de talar ryska. Våra handelsmän accepterar stillatigande den allt annat än lönsamma situationen trots en verifierad efterfrågan på finländska konsumtionsvaror.

EU och därmed dess medlem Finland, har anpassat sig till västmakternas starkt imperialistiska koncept.

Det ska erkännas att det är fråga om ett synnerligen segt och långlivat koncept. Jag kommer ihåg hur jag som ung demonstrerade på gatorna i Helsingfors. Demonstrationens politiska krav skanderades högljutt: ”Ales, ales USA:n imperialismi …”

I ETT TAL VID EN FREDSDEMONSTRATION i Budapest deklarerade Ungerns av EU:s elit utdömda premiärminister och fredsmäklare Viktor Orban, att Ungern inte vill offra ungerskt blod för Ukraina: ”Vi vill inte, vi skall inte, gå ut i krig!”

I juli i år höll Orban höll ett uppmärksammat och vidlyftigt föredrag om situationen i världen. Han talade i Tusvanyos i rumänska Transsylvanien. Området befolkas av en ungersk minoritet på ca. 6 procent av Rumäniens befolkning på 19 miljoner.

Talaren utgick från nyspråket i George Orwells dystopi 1984: ”Krig är fred. Frihet är slaveri. Okunnighet är styrka”.

Den ungerska premiärministern lade tre frågor på bordet. Den första var kriget, som avslöjar den verklighet vi lever i. Den andra om vad som sker efter kriget – en ny värld eller den gamla vanliga. I den tredje frågan tog premiärministern upp frågan om Ungern inför den eventuella nya världen.

Som en förespråkare för konservativ nationalism, läste Orban lusen av den ”liberala oligarkin i Väst”, d.v.s. av demokraterna i USA och EU-eliten i Bryssel. Han avsåg dem, som inte ser det absurda i att västra Europa släpper in hundratusentals människor från främmande civilisationer samtidigt som hundratusentals kristna dödar varandra i den östra halvan av Europa.

Orban hävdade att vi står inför en förändring, som vi inte upplevt på femhundra år då det europeiska politiska beslutsfattandet helt enkelt kollapsat. ”Europa har givit upp försvaret av sina egna intressen: allt som Europa gör idag är att villkorslöst följa de amerikanska demokraternas utrikespolitiska linje – även till priset av att förstöra sig själv”.

VISST FÖRVÅNAR det, att vår utrikespolitiska ledning saknar intresse för ett motsvarande resonemang. Här hos oss gör man som i landet som aldrig vetat var det befinner sig. Idag vill Polen bli den främsta amerikanska basen i Europa. Enligt Orban.

De västliga planerna att låta Ukraina rikta västliga långdistansvapen mot mål långt inne i Ryssland, uppfattas i Ryssland såsom Nato-ländernas krig mot Ryssland. Finland är numera medlem i Nato.

Slåss pojkar så får ni tobak. Den som vinner får …

1 kommentar på “Slåss pojkar så får ni tobak …

  1. Anders HH Jansson

    The Real Person!

    Author Anders HH Jansson acts as a real person and passed all tests against spambots. Anti-Spam by CleanTalk.

    skriver:

    Det är ju i och för sej beaktansvärt hur Herbert Walter orkar försvara den Putinska attacken, nu kallad ’den aktuella säkerhetskonflikten’. Han har ju stöd i antidemokraten Orban och säkert vissa andra Putinvänner, men det känns säkert lite kallt annars? Vi minns ändå den 24.2 som den signal som talade om för oss att Rysslands korruption gått så långt, och Putin lyckats utrota så mycket av det vi faktiskt en gång litade på i Sovjet, att det var dags att ta en väg ut ur björnens omfamning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*