Ta inte debatten

Från liberalt håll hörs ofta att ”vi ska ta debatten” med hatpartierna och dess supporterklack av internettroll. I dagens Aftonbladet vedeläggs denna uppfattning igen av en ilsk Åsa Linderborg.

Själv ger jag henne rätt. Vi ska inte ”ta debatten” med extremhögern. Eller rättare. Eftersom alla deras  påståenden är falska utan grund i verkligheten. Så är det enda rimliga positionen hela tiden påpeka detta, så att inte folk går på bluffarna.

Så fort vi inleder oss i en diskussion med dem om

”hur judarna styr medierna, om muslimska gruppvåldtäkter och om hur de ensamkommande flyktingbarnen – ”barn”, förresten, de har ju för fan skägg he he he! – har mer i bidrag än mormor har i pension.” så har vi förlorat.

Så fort vi ställer frågan; ”hur mycket invandrare tål Sverige,” ger vi Jimmy Åkesson rätt. Och då vi i likhet med Tobias Billström räknar invandrare i ”volymer,” som vilka som helst varor så blir vi själva internettroll.

Det är som om vi tog debatten med Flat Earth Society om hur den platta jorden är beskaffad, fastän jorden faktiskt är sfärisk. Det gör vi helt enkelt inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*