Jimmie Åkesson är ett flaskskepp

Sveriges största muslimfientliga parti är på tapeten igen. Under partiledardebatten gjorde partiledaren Jimmie Åkesson en platt figur. Även då han fick den inledande frågan om migrationspolitiken, så snuvades han på initiativet av de andra partiledarna. I måndags fick han bre ut sig med en stor debattartikel i tidningen Aftonbladet. I dag sakgranskar tidningens hans påståenden:

Av 21 påståenden är tio felaktiga eller saknar vetenskaplig grund, enligt experterna. Ytterligare fyra anses kraftigt överdrivna eller ytterst ovanligt förekommande, konstateras det.

Precis som hos Ingrid Carlqvist, som jag tidigare skrivit om, så vet inte heller Jimmie Åkesson vad han talar om. I mitt stilla sinne undrar jag nu hur länge det ska daltas med Sverigedemokraterna. Och jag kan inte för mitt liv förstå att ett parti som inte ens tar sig själva på så pass mycket allvar,  att de orkar granska sina sakuppgifter, kan bli tagna på allvar av andra politiker och massmedier. Eller ens hur de själva understår sig kräva att bli tagna på allvar. Fast konstigast är att folk röstar på dem.

Liksom i sin tidningsartikel så var Åkessons anförande i partiledardebatten späckat med osanningar, okunskap, och överdrifter även i enfrågepartiets viktigaste fråga. Inte heller lyckades han föra fram den bild partiet vill förmedla av oppositionsparti (bland annat har de skapat ett retoriskt monster i den verbala konstruktionen sjuklövern, som ska påstå att alla andra riksdagspartier är mot SD, fastän de själva röstat på borgerliga förslag i 91.7 fall av hundra).

Men att partiet är ett populistiskt borgerligt parti med en okunnig partiledare blev extra tydligt då partiledardebatten kom att handla om miljöfrågor. Efter en osammanhängande inledning, konstaterade Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt:

– När jag hör Jimmie Åkesson prata om klimatfrågan kommer jag att tänka på ett flaskskepp. Hur kom du in hit egentligen, du erkänner ju inte ens att det här är ett problem, sa Sjöstedt.

 

Sjöstedt hade naturligtvis fel i att Åkesson är ett flaskskepp endast i klimatfrågan. I stället är Åkesson ett flaskskepp i alla frågor.

 

 

 

This entry was posted in Bloggar, Joacim. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.