Uppdaterat: Malmömoderater gör bort sig

I skuggan av melodifestivalen så klistrade, den här i Malmö välkände nazistiska mobbaren Dan Park. upp sina klipp-och-klistra-montage, föreställande kulturnämndens ordförande, Vänsterpartiets Daniel Sestrajcic på stadens elskåp.

På montaget syns Vänsterpartistens ansikte på den fjäril som festivalen använder som sin logga, men med slogan-texten utbytt mot den grövsta sortens antisemitiska floskler. Bakgrunden är att det blivit känt att Sestrajcic skulle delta  i protesterna mot Israels deltagande i festivalen.

Dan Park som brukar påstå att cyklon-b-behållare utanför stadens synagoga, och ett barnsligt montage av Afosvenskarnas ordförande halvnaken med kedja runt halsen är konst, har tidigare vid flera tillfällen fällts för förtal. Och att han ofta ställt sina mobbar-fasoner i den vita ariska högerextremismens tjänst, vet alla malmöbor som läser tidningen. Det vet även stadens moderater.

Därför är det anmärkningsvärt att den moderata fullmäktigeledamoten Carl-Axel Roslund i veckan, utifrån mobbaren Parks montage ställde en insuniant  ”Fråga till Kulturnämndens ordförande Daniel Sestrajcic angående hans judehat.”

Sestrajcic som deltagit i kippavandringar, och som ofta tagit starkt avstånd från alla slags antisemitism har polisanmält moderaten.

– Det är avskyvärt, under all kritik och oseriöst. Det är direkt förtal av både mig och Vänsterpartiet. Jag finner inga lämpliga ord att beskriva deras tilltag, säger Daniel Sestrajcic.

Carl-Axel Roslund står dock på sig. Han menar att Sestrajcic nog är skyldig till Parks montage på någotvis. Inte ens att Sestrajcic syns på denna film, tagen samtidigt som montaget sattes upp, har fått honom att ändra sig

Eurovision Medley: “Isreal, welcome back when Palestine is free” Part 1/2 from Avanti Video on Vimeo.

Nog för att de flesta här i landet slutat att förvänta sig något av Moderaterna. I veckan visade statsminister Fredrik Reinfelt att han förvisso är en gubbsjuk antifeminist

Om man som parti har så stenålders värderingar så är det kanske inte så konstigt att man inte ser skillnad på höger och vänster i politiken; att man som moderaterna påstår sig vara ett arbetarparti, men är ett parti som stjäl från de fattiga och ger bidrag år de rika, visar att partiets världsbild är förrevolutionär – före franska revolutionen 1789, då vänster-högerskalan skapades, då alltså.

Bara mot denna bakgrund kan sammanblandningen mellan avgrundshögermobbaren Dan Parks och vänsterpartisten Sestrajcic bli begripling. Samma sak gäller statsministerns gubbsjuka. Moderaterna bör byta namn till Nya medeltidspartiet.

Läs mera på Sverigesradio, Radio Malmöhus, SvD, Östgöta Corren, Jonas Sjöstedt, Aftonbladet Helsingborgs Dagblad, Aron Etzler,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

,

This entry was posted in Bloggar, Joacim. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.