Uppdaterat: Det där med islamkritik igen

I helgen bjöd SDL (Swedish Defence Leauge), en lokal avläggare till EDL (English Defence Leauge), ”in alla Sverigevänner till sitt andra möte i Göteborg.” Det blev en ”national demo i Göteborg.” Och de ”islamkritiska sverigevännerna” kom – alla cirka 10 stycken.

Bild lånad av nätverket "ta tillbaka välfärden"
Bild lånad av nätverket ”ta tillbaka välfärden”

På andra sidan hade drygt 300 personer, tagit semester från semestern, för att manifestera sin ilska mot muslimhatarna.

Så vad är det då som gör SDL så ilskna? Talespersonen Kamil Ryba tycker själv att det ”pågår en väldigt stor muslimsk invandring till Sverige.” hen gillar inte heller halamat, och tycker inte folk ska fira ramadan.

Under förra veckan möttes Malala Yousafzai av stående ovartioner då hon skulle tala inför ett hänfört FN. Malala Yousafzai är en pakistansk flicka som skjöts i huvudet av talibaner för hennes kamp för flickors rätt till utbildning. Hennes tal inför sittande podium i FN tillhör de starkaste som framförts där -någonsin. Malala Yousafzai vet vad hon talar om då hon kritiserar de islamister som så när dödat henne. Men – hon hatar inte. Hon har inte ens tagit avstånd från islam, utan är fortfarande muslim. Istället kritiserar hon konservativa samhällen som inte ger pojkar och flickor samma möjligheter.

Enligt min ringa mening så är Malala Yousafzai en islamkritiker i ordets verkliga mening, en som kritiserar illdåd  i religionens namn. Medan SDL är kolportörer i hatets tjänst. Våra inhemska ”kritiker” borde skämmas för att kalla sig kritiker, särskilt efter Malala Yousafzai tal i FN; SDL är inte kritiska utan hatiska, och om islam vet de intet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.