Flera uppdateringar: SDs mandom, mod å morske män

Den som trodde att vårt lands stolta vikinga-ättlingar, då det blåser skulle stå stolta som fur å gran, misstog sig grovt. Då Reserchgruppens och Expressen i tisdags morse avslöjade att det bakom godtyckliga alias, fanns ledande Sverigedemokrater som näthatar på SDs egen blogg Avpixlat, så var det långt till sagans hjältar.

Vårt lands Sverigevänner (Sverigedemokraternas beskrivning av sig själva) störtade inte med de dragna svärden Blåtunga och Rödnäbba i högsta hugg som äktsvenska vikingar ur Röde Orms, och Toke Grågullsons ättelängd, ut ur sina hus. Istället kröp de ut ur sina hålor blinkade mot ljuset och sprack – så troll de är.

Den ena lamare ursäkten än den andra hävde de ur sig under dagen, men jumbo-priset tog SDs kyrkopolitiker Anders Dahlberg som frankt förklarade att det var hans egen 12-åriga dotter som kallat sina medmänniskor för slödder, neger och avelskossor; uppmanat till våldsam revolution med mera.

SD-kurirens förre chefredaktör Tommy Hansson menade på allvar att det var journalisten Robert Aschbergs bortgångna farfars fel att hans partikamrater skriver rasistiska hatinlägg på SDs blogg Avpixlat.

Medan Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund sade förklarade i anslutning till att hans partikamrater nu lämnar sina uppdrag: “Är man idiot, bonnläpp och rasist så kanske man tror att man hör hemma i vårt parti.” Så morskast var nog ändå SDs topppolitiker Kent Ekeroth som hotade landets samtliga riktiga journalister.

Nu kanske vän av ordning invänder att det inte är en nyhet att det finns rasister i ett fascistiskt parti. Det är ungefär som utsagan hund biter man, inget att fästa sig vid. För att man ska kunna sälja tidningar måste förhållandet vara det motsatta; man biter hund. Det nya i Expressens och Researchgruppens avslöjande var därför inte att det finns rasister i ett fascistiskt parti, utan att den svans näthatare som man brukar skylla på inte alls är en svans utan egna topp-politiker.

Vi som länge följt den svenska avgrundshögern har förstås anat att så är fallet. Men som jag tidigare konstaterat i Tigern.fi så har SD – trots att motsatsen torde vara uppenbar – hela tiden påstått att Avpixlat inte är deras blogg. De har påstått att de är demokrater och inte rasister. Och om det beror på svenskars självgodhet, eller rädsla att tala ur skägget, så har våra medier låtit domptera sig; till den grad att vår största tidning Dagens Nyheter i veckan publicerade en gravt rasistisk annons från ett mikro-förlag i utbyte mot en rejäl summa pengar; ett öppet nazistiskt parti manifesterar på årsdagen av kristallnatten; att ett riksdagspartis företrädare sympatiserar med fördrivningen av somalier ur ett mellansvenskt samhälle; ett riksdagpartis företrädare jagar folk med järnrör etc etc.

Under tiden diskuterar vi huruvida Sverigedemokraterna verkligen är fascister; vi svenskar vägrar helt enkelt se skogen, för det står så många träd i vägen: annonsen är rasistisk, Sverigedemokraterna ett etablerat fascistiskt parti som sitter i riksdagen, och förnärvarande är landets tredje största parti; och det är därför det kommer som en överraskning att ett fascistiskt partis företrädare är…wait for it…fascister.

Men hur kan vi då säkert veta att SD är ett fascistiskt parti, å inte bara ett allmänt högerpopulistiskt parti? Låt Marx himself visa hur man definierar fascister

För att de två meningarna ska kunna användas om SD, så byt bara ut idiot till ekvivalenten fascist;

Här i landet rasar nu trolljakten vidare över stock och sten. Hög tid kan man tycka.

Uppdatering I: Under de dagar som nu gått sedan bomben slog ned har trollen fått avgå från direktörsposter, och även en musiklärare som hyllade terroristen och massmördaren Anders Breivik har fått sparken från sitt jobb. Åklagare och polisen utreder i några fall partiföreträdare för brottet hets mot folkgrupp. På sajten Axpixlat arbetar man med skadebegränsning och huvuden faller i de Sverigedokratiska leden. Akompanjerade av ständigt flera skandaler; Kent Ekeroth har med den privata rätthaveristen Staffan Teste (som gör sitt bästa för att framstå som en myndighet “bildombudsmannen,”) försökt kräva skadestånd från Dagens nyheter för att de publicerade stillbilder ur den numera välkända dokumentären Järnrörsnatt.

Flera avslöjande följer om hur SD-politiker vädrat rödglödgat kvinnohat: Så här kan det se ut. Bland landets mest hatade kvinnliga journalister märks Helle Klein,”EU-minister Birgitta Ohlsson, fd S-ledaren Mona Sahlin, rasismgranskaren Lisa Bjurwald med flera kända kvinnor från politik och journalistik.”

Uppdatering II: Efterhand som trolljakten dundrar på så skjuter sig ännu flera svenskvänner ur den svenska avgrundshögern i foten. I går dundrade den muslimhatande Kamil Ryba, från SDL (den svenska falangen av brittiska fasciströrelsen EDL som valt att bakom akronymen dölja det svenskklingande namnet Swedish Defence Leuage, som står Ingrid Carlqvist och muslimfientliga Dispatch International nära ) in på tidningen Expressens redaktion: inte beväpnad med Blåtunga; som ju är ett muslimskt-spanskt hantverk som Orm fick i gåva av Subaida, innan han gick i väring i islamisten Almansurs sold (lite anakronistiskt skrivet, men ni fattar poängen); och inte bara var hon tjej och muslim utan även blatte från nuvarande Spanien, som då hette Andalusien; men väl med svenska egg (får man väl förmoda).

Minsann skulle Expressen omedelbart upphöra med granskningen av avgrundshögern, krävde han. Då tidningen hänvisade till yttrandefriheten, ställde han tre av sina egg på disken i receptionen. Tog ett av dem och kastade på rutan. Han lovade komma tillbaka med tyngre grejor (kanske svärdet Brandur, som även betyder skämtare?)

Expressens Frida Boisen kommenterar idag händelsen

“Det är lättare att vara tuff, när man inte säger vad man heter.//Imorgon fortsätter GT:s redaktion sitt arbete som vanligt.//Det är enkelt.//Det är vår uppgift att sprida ljus. Där det är mörker.//Vi accepterar inte hot.//Vi låter oss inte skrämmas till tystnad.”

I Dagens Arbete varnar författaren Christer Enander för att demokratin nu är hotad.

This entry was posted in Bloggar, Joacim. Bookmark the permalink.

2 Responses to Flera uppdateringar: SDs mandom, mod å morske män

  1. Pingback: Nazistiskt överfall på barnfamiljer och äldre | Tigern

  2. Pingback: Stora antirasistiska demonstrationer i Kärrtorp | Tigern

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.