Om behovet av “kritisk massa”

Bert Bjarland skriver om den “kritiska massa” som tigern behöver för att få lite klös i klorna. Jag har gett mina bidrag med glädje, som en slags “utrikeskorrespondent”, som inte vet vad som skrivs i finska tidningar. För att fungera måste jag oftare gå in på Ny Tids hemsida, eftersom jag inte prenumererar.

Vare sig jag får tidningen i brevlådan eller läser den i datorn, så räcker tiden inte till och så är det säkert för många andra.

En sådan “kritisk massa” samlades bokstavligen i Kärrtorp utanför Stockholm (15.000 – 20.000) och på många platser i landet under helgen mot nazism och rasism (I min hemstad Luleå 400 – 500).

Många, som jag deltar i diskussionerna på facebook, där även tigerns läsare kan följa mig. Och det jag ofta påtalar är att det är viktigt att mötas öga mot öga.   Samhällsförändringarna är inte enbart demonstrationer och manifestationer. Det behövs även diskussioner på det sätt jag tidigare nämnt i min tigerblogg:

“Ett möte skapar en diskussion,
En tanke väcks om förändring,
Du vågar tänka nåt otänkbart
En dröm som gått vilse hittar nu hem
(Text skriven av Håkan Rudehill till Hertsö Teater Kabarét Vilse)

Det jag kan göra är att oftare skriva på tigerns blogg på samma sätt som jag skriver i Sverige. Det som behövs är dock som Bert Bjarland säkert hoppas på är att fler i Finland skriver och att diskussionerna utvecklas.

This entry was posted in Bloggar, Byprofeten. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.