Stora antirasistiska demonstrationer i Kärrtorp

Tiotusen personer har idag anmält att de kommer att delta i den antirasistiska demonstration som arrangeras i Kärrtorp. Bland de som anmält sig märks socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven, Carin Jämtin, Veronica Palm; centerns Johan Hedin och Fredrick Federley; Miljöpartiets Åsa Romson och Anders Wallner; såväl Vänsterpartiets nuvarande partiledare Jonas Sjöstedt som tidigare partiledare Lars Ohly bland många andra, det kommer att finnas företrädare för alla riksdagspartier, utom ett (till och med Moderaterna ska vara företrädda – dock inte av Fredik Reinfeldt som nu lämnat återbud), , det skriver Aftonbladet. Det finns nu även en finländsk grupp som ska resa från Helsingfors till Kärrtorp, deras facebookarrangemang hittar du här.

Om någon mot all rimlig förmodan skulle undra över vilket riksdagsparti som sagt att de inte deltar i demonstrationen mot rasism och främlingsfientlighet, så är det….Sverigedemokraterna som idag åter satt på sig offerkoftan. Någon har nämligen lagt en smällare i SDs kyrkopolitiker Anders Dahlberg brevlåda; ni minns han som bekräftade alla fördomar finländare någonsin haft om oss svenska män; som inte ens hade ryggrad att stå för sina anonyma hatposter på internet, utan skyllde dem på sin tolvåriga dotter.

Idag lyckades följaktligen SD domptera pressen igen. Smällaren blev till ett hot mot demokratin.

Vi har under dagen tagit del av beskrivningar i stil med “hela dörren trycktes in.” bilden här under visar hur en svensk intryckt dörr ser ut efter explosionen

brevinkastet

Inte bara Sverigedemokraterna fördömde det ruggiga “bombattentatet” som visst ledde till att en del av brevlådan lossnade och föll in i lägenheten. Det har även den liberala tankesmedjan Timbro gjort, helt utan att ironi i rösten. Och under morgonen toppade “bombattacken” nyheterna i SvT.

Nu måste det bli slut på sandlådeleken här i landet.

This entry was posted in Bloggar, Joacim. Bookmark the permalink.

One Response to Stora antirasistiska demonstrationer i Kärrtorp

  1. Pingback: Folkresning mot fascism | Tigern

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.