Brev till Bodil

Kära Bodil,

i Tio tankar om tid tio år senare nämner du på ett ställe Nancy Ericsson, Inga Thorsson och Alva Myrdal för deras kunskapstörsts skull. Inga Thorsson och Alva Myrdal visste jag ju från tidigare men Nancy Ericsson var för mig ett okänt om än lika kvinnligt som rikssvenskt klingande namn.

DuckDuckGo på “Nancy Ericsson” + “kärnvapen” ledde ingen vart men Google gav två träffar: 1) till Lars Krantz senaste nytt från 23.03.2023, rubricerat HAN VAR DJÄVULENS ADVOKAT, MEN VEM VAR DJÄVULEN?;  2) till dokumentet “Motion om följsamma löne-, pensions och arvodesregler” från socialdemokraternas distriktsmöte i Sollentuna, 21-22 april 2012.

Jag tror alltså att du skojar lite med dina läsare när du nämner Nancy E. vid sidan av (och rentav först av) de tre svenska kunskapstörstande socialdemokratiska damerna. Men som så många andra goda skämt har kanske även detta en allvarlig kärna?

Varma och ♥ ♥ ♥ hälsningar från

din nye beundrare i Finland osv.

This entry was posted in Bloggar, Jävig. Bookmark the permalink.

One Response to Brev till Bodil

  1. jaevig says:

    Det visade sig att Bodil inte skämtade utan att Nancy Ericsson i verkligheten hette Nancy Eriksson och på sin tid var aktiv i Sveriges socialdemokratiska kvinnoförbund, vilket man också kan läsa om i Wikipedias artikel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.