Vad angår oss Adornos affärer

Ny Tid har glädjande nog börjat synas mera i den finlandssvenska offentligheten och citeras rentav emellanåt i Hbl. Chefredaktören (som Jutta i de äldres råd i Radio Vega tror heter Lars Sonck) skriver bra ledare och intervjuas och deltar i paneler och diskussioner. Bra så.

Och i det senaste numret, nr 6 / 2014, är bl.a artikeln om ETC och dess ägare Johan Ehrenberg väldigt intressant, i synnerhet hans definition av nyhet, dvs att nyheterna i varje nummer av tidningen är resultatet av ett urval baserat på politiska värderingar. Trots att Ny Tid nu inte är någon egentlig nyhetstidning så gäller väl samma i alla fall; att texterna som publiceras är valda enligt en viss politik, eller policy om man så vill.

Jag hade egentligen tänkt kritisera valet att publicera artikeln om Adorno, som jag efter ett första genomögnande klassificerade som tungläst filosofiskt snömos utan större relevans åtminstone för nån som inte läst filosofi eller politisk historia. Men vid en närmare läsning börjar jag tycka att den har sina poänger trots allt och åtminstone delvis är ganska läsvärd. Sådär som jag – tyvärr först efter skolan – insett att historia i allmänhet är. Så jag passar.

Men jag utgår ändå från att Ny Tid med tacksamhet tar emot feedback från läsekretsen om både innehåll och linje. På Ny Tids webbplats kan man visserligen kommentera de texter som publiceras där – dvs i nätupplagan – men det är för närvarande bara en liten del av materialet i pappersupplagan (20 % i nr 6). Vill man kommentera övriga texter eller har allmänna synpunkter förmodas man använda sig av e-post eller snigelpost..

Eller så kan man använda tigerbloggen. Bloggarna kunde med fördel utvidga sina revir till att inkludera kommentarer till Ny Tid som sen förhoppningsvis blir vidarekommenterade osv. Som Jaevig häromdan. Slaskhink. Gnällforum. Bollplank. Sparringpartner. Tankesmedja ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.