Uppdaterat: Högern slår rekord i rationaliseringar?

Sedan den nazistiska attacken mot feminister i lördags så har högern i Sverige gjort sitt bästa för att förklara bort detta uppenbara; nazister har knivat ned feminister.

Huvudlinjen som exempelvis Kvällsposten fört fram stödjer den nazistiska berättelsen; storylinen går så här ungefär: några stackars nazister är ute och rastar sina knivar, och sina klistermärken framför Malmös mest kända vänstercafé och bakom Folkets park på Möllan, där de “kollar läget” (naturligtvis har de inte en aaaaaaning om att just denna natt arrangeras den feministiska Ta natten tillbaka-demonstrationen). Då kommer en massa elaka AFA/RF/Anarkistkommunist/utlänningar framrusande mot de stackars små nazisterna som håller ut sina knivar i självförsvar: AFA/RF/Anarkistkommunist/utlänningar störtar sig själva på knivarna: Nazisterna motanmälde följaktligen igår AFA/RF/Anarkistkommunist/utlänningar för misshandel, och de får stöd i SvT-Sydnytt.

Nu kan man tycka att detta inte låter särskilt rimligt, och att journalisters arbete består i att granska orimliga berättelser; principen som borde vara vår ledstjärna är att berättelser som låter för otroliga för att vara sanna, även är det. Researchgruppen är ett journalistkollektiv med lång erfarenhet av att granska nazistisk verksamhet, de har sammanställt händelseförloppet enligt vittnesutsagor på plats på Möllan:
Uppdaterat 1: Idag häktades de tre “stackars nazister” som greps på lördagsnatten för mordförsök. Den svårast sårade feministen Showan, vårdas ännu på intensiven. Läget är nu stabilt för honom.

Showan

This entry was posted in Bloggar, Joacim. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.