Borde vi alla ta en funderare på vilket kön det lönar sig att välja?

Via länken “Homofobi och rädslan för promiskuös sex” slår jag upp “Singlarnas manifest” på Ny Tids hemsida (8.4.14 / vid det här laget syns länken inte längre där). Manifestets anonyma författare gör gällande att utomäktenskapliga förbindelser är förbjudna. Men har dessa singulära varelser någonsin vågat sig ut på stan? Eller har de bara suttit hemma hos sig och tittat på Sex and The City i TV?

Själv har jag inte vågat stifta någon närmare bekantskap med utbudet i Home Box Offices premiumkanaler, vilket är fel. Man borde ju försöka vara lika radikal som verkligheten. Och dit hör onekligen även Sex and the City med mera.

I papperstidningen (Ny Tid 4.4.) läser jag Ika Österblads personliga inlägg om könsnormativ oro, i och för sig en sannare opinionsyttring än singlarnas manifest. Men tänk om Riksdagen en vacker dag med 102 röster mot 85 (13 frånvarande) beslöt att alla män har rätt att föda barn och alla kvinnor att befrukta männen!

Om jag inte då greps av fruktan så vore det bara därför att jag redan hade resignerat och accepterat att betrakta mig och mina meningsfränder som medlemmar av det utdöende tvåkönade släktet homo sapiens i vars världsbild det passade in att en man föder och en kvinna befruktar. Framtiden skulle tillhöra de transkönade, vilka med hjälp av modern medicinsk teknik korrigerade denna förlegade könsuppfattning.

Nya mänskliga rättigheter och förändringar i ekonomin brukar följas åt. Skulle inte genombrottet för en större frihet att övergå från ett kön till ett annat (och tillbaka till det ursprungliga könet) med bibehållen fortplantningsförmåga skapa utrymme för nya affärsidéer inom “hälsovården”? Borde vi alla ta en funderare på vilket kön det lönar sig att välja? Och kunde inte detta leda till tillväxt och nya arbetsplatser, om inte inom de närmaste månaderna så åtminstone när det transatlantiska frihandelsavtalet väl rotts i hamn och finanskapitalet fått EU-ländernas kliniker i ett fastare grepp? Fast den delen av nutidens ungdom som anser att valet står mellan ekosocialism eller barbari låter sig kanske inte övertygas av sådana ekonomiska argument.

Diskussionen borde fortsätta. Kan vi göra det på krogen “Bägaren” första tisdagen efter kriget, undrar den tappre soldaten Svejk.

This entry was posted in Bloggar, Jävig. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.