Uppdaterat: Grattis Sverige till blåljugande fascistisk talman

Uppdaterat: valet till talmansposten av Björn Söder igår var problematiskt eftersom så få andra politiker har förtroende för honom. Finska läsare som kanske inte följer svensk politik så noga, kanske undrar hur en riktigt svensk “sverigevän” hanterar denna uppenbara brist på förtroende. Jo han ljuger lite mera. Efter mindre än 24 timmar ljög han sig blå i morgonens debatt mot Vänsterns Rossana Dinamarca: Trots att det för envar är uppenbart att han ljuger. Han låtsas inte veta något om att SD-politiker svingat järnrör.

järnrör-e1355496487312
Han påstod sig inte ha uttryckt sig rasistiskt i riksdagen mot Adnan Dibrani:
Björnsöder2
Han sade att SD inte har nazistiska rötter

Tidigare post: Dagen efter valet konstaterade jag här på Tigern att svenskarna valt det fascistiska partiet Sverigedemokraterna till landets tredje största parti. Numera har riksdagen valt fascisten Björn Söder till andre vice talman.
Björn Söder

Här ses han glatt och varmhjärtat skaka hand med en övervintrad tysk nazist, Schönhuber. Det är alltså inte alls spekulation att Söder verkligen är fascist. Något som ytterligare understryks i det mesta Björn Söder skrivit på nätet, liksom i det mesta Söder har gjort i politiken.

Det tillhör saken att talmansvalet i dag möttes av “symboliskt” motstånd, med 52 röster för, varav 46 SD-ledamöter och 6 andra samt 292 blanka röster efter tre slutna voteringar. Att man inte ställt upp någon motkandidat, som man kunde rösta på istället. Kan bara tolkas som att valet var uppgjort på förhand. Det “symboliska” motståndet var därmed meningslöst. Eftersom det inte ändrar sakfrågan.

Från vänsterhåll talades det om seger. Själv ser jag bara självbedrägeri. Att riksdagens andra talman numera är fascist är ett tydligt nederlag för all anständighet och förnuft.

Vän av ordning konstaterar att fascismen och rasismen inte är något nytt. Vi här i landet uppfann trots allt rasbilologin som akademisk disciplin, vid Uppsala unviversitet. Vi kastrerade länge icke önskvärda element, och vi skapade listor över romer, judar och kommunister att vara behjälpliga ifall Hitler invaderat landet under andra världskriget. Helt nyligen avslöjades att Lundapolisen haft ett rasbiologiskt register över romerna i landet. Så ja – det finns många rasister i landet. Men nu har vi fått en fascistisk talman. I dag skäms jag över våra politiker.

This entry was posted in Bloggar, Joacim. Bookmark the permalink.

One Response to Uppdaterat: Grattis Sverige till blåljugande fascistisk talman

  1. Pingback: Sagolandet går till extraval | Tigern

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.