att vara svenne eller inte, det är frågan? Nu får det vara sluttjatat

Sveriges allt annat än lysande talman Björn Söder, fascisten som inte riktigt förstår att skilja sin egen fantasi från andras verklighet, gjorde det igen i veckan. Trampade i klaveret alltså. Den här gången lät han meddela att vi här i landet har massor av “nationaliteter.”

Det finns exempelvis en judisk nationalitet, en samisk, och en tornedalsfinsk, en kurdisk nationalitet, en arabisk etc. Sedan finns det en svensk nationalitet, och den som är same, jude, tordedaling, kurd kan inte samtidigt kan vara svensk. Han illustrerade detta antagande med en övning i matematik: “om du är 100 procent samisk kan du ju inte samtidigt vara 100 procent svensk,” sade han. Bara för att några meningar senare påstå att det är individen och inte politikerna som ska definiera vilken identitet man har.

Det här är fel på så många sätt. Identitet är ju inget nollsummespel. I allas våra liv har vi åtskilliga identiteter. Det vet även fascisterna. Herr Söders utspel handlar självklart inte om en vilja att diskutera vem som är svensk. Det handlar istället om att fascisterna vill fortsätta lajva politik. Så länge det politiska samtalet i Sverige handlar om nonsensfrågor istället för klassfrågor kan borgarna fotsätta diktera politiken.

Fascismen är borgerlig

Det är viktigt att hålla Herbert Tingstens analys av fascismen i åtanke: fascism är en borgerlig rörelse skrev han i boken Nazismens och fascismens idéer från 1965:

Fascismen är borgerlig: den har överallt kommit till makten så gott som uteslutande med stöd av av de borgerligt, antisocialt inriktade folkgrupperna, den har i sina grunddrag bevarat den borgerliga produktionsordningen, den privata äganderätten till produktionsmedlen, den i princip fria konkurrensen och den avvisar tanken på ekonomisk utjämning. Ett vagt antikapitalistiskt, ”socialistiskt” drag finns visserligen i nationalsocialismen och den italienska fascismens tidigare propaganda, men i rörelsens praktiska politik och ideologi har detta drag ringa betydelse.

Omsatt i SD-ledningens utspel. Så länge pressen tjatar om vem som är svensk eller inte, så diskuterar de inte de ökande klassmotsättningarna i det svenska samhället. En sådan debatt skulle den försvagade “alliansen” förlora.

I fall borgerlig media och vänstern verkligen vill stoppa Sverigedemokraterna så måste de låta bli att ständigt falla i SDs gropar. Vi måste börja formulera vår egen dagordning igen. Sverigedemokraterna låtsas tillhöra ett eget block i svensk politik, men de är i själva verket endast ett stödparti åt alliansen, vilket om inget annat bevisas av att de i nio fall av tio röstar på alliansens förslag

This entry was posted in Bloggar, Joacim. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.