räsänen hotar lämna regeringen om hon inte får fortsätta tvångssterilisera medmänniskor

Det är ungefär det hon försöker säga, men inte lyckats uttrycka så klart ännu, när hon hotar lämna regeringen om någon gör en proposition om en förändring i translagen.

Synnyttäminen ja äidiksi tuleminen ovat puolestaan oleellinen osa naiseutta, ei miehisyyttä. Samoin siittäminen on osa miehisyyttä. Mielestämme näitä elämälle vieraita periaatteita ei pitäisi lähteä tuomaan lainsäädäntöön.

(Ung: Att föda och bli mamma är, i sin tur, en väsentlig del av kvinnlighet, inte manlighet. På samma sätt är att befrukta en del av manlighet. Vi tror att dessa till livet främmande principer inte borde börja introduceras i lagstiftningen.)

(citatet härifrån)

Vad är man rädd för, om man tycker att andras manlighet och kvinnlighet måste följa ens egen definition? Om man inte är villig att ge andra rättigheter, fastän det inte har någon­somhelst inverkan på en själv? Om man är villig att slåss mot de mänskliga rättig­heterna?

Idag måste människor som korrigerar sitt kön bevisa att de är sterila och skilja sej om de är gifta för att även juridiskt få sitt kön ändrat. I Sverige togs sterilisationstvånget ut ifjol. Jag har ännu inte sett en enda riktig orsak till att vi ännu tvingar folk sterilisera sej om de inte passar in i våra bilder av kvinnor och män, pappor och mammor.

Social- och hälsovårdsministeriet har föreslagit att både kravet på sterilisation och skils­mässa tas bort ur translagen. Det är alltså det som fått Räsänen att hota med att lämna regeringen. För mej får kristdemokraterna gärna lämna regeringen – men jag har en känsla av att resten av regeringspartierna inte håller med mej. Inte bara en känsla – Stubb sade det redan: en proposition om en förändring i translagen måste vara enhällig.

Kanske vi en vacker dag slutar tvångssterilisera minoriteter här i Finland också. Men den dagen är inte idag (eller imorgon).

This entry was posted in Bloggar, Hannes. Bookmark the permalink.

2 Responses to räsänen hotar lämna regeringen om hon inte får fortsätta tvångssterilisera medmänniskor

  1. Pingback: nej se, det s— regnar! | hanneles resor

  2. Pingback: ett litet parti med mycket makt | Tigern

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.