Je suis Charlie !

Tigern tiger inte står det. Men jag har tigit ganska länge. Orsaken är att vårt kök började brinna i maj förra året (fläktfiltret tog eld) och även om de rena brandskadorna var små så blev det att bygga om alltihop på grund av sot och vatten. Så jag har varit borta från den här världen i ett halvår eftersom jag jobbade med byggarbetet dag och natt. Förstås gjorde jag allting själv. Nu är det i skick och jag pustar ut.

Men Charlie Hebdo fick mej att inse att vi inte kan sitta och ta det lugnt. Inte för att jag tror nån jihadterrorist kommer till vårt kök men det är fråga om betydligt större saker. Extremhögern är ju helt salig och gör vad den kan för att utnyttja situationen. Och det måste förhindras. De är mycket farligare än en och annan terrorist.

Det är inte frågan om att ge efter för de islamistiska extremisterna. Jag byter åsikt och anser numera att alla jävla karrikatyrer av profeterna skall publiceras så vitt och brett som möjligt. Inga religiösa extremister av nån som helst religion skall få bestämma vad vi får publicera. Det är bättre att det går inflation i karrikatyrerna i stället.

Men samtidigt måste extremhögern motarbetas hårt. Nu är det viktigare än någonsin att samarbeta med de moderata muhammedanerna mot extremismen. Det går inte att bomba bort terroristerna  utan som i alla rörelser så är det de egna som måste få bukt med eländet. Samtidigt som de sociala problem som ger upphov till extremismen måste bort. Alltså marknadstalibanismen måste bort.

Vem är extremist ? Helt enkelt den som inte kan skratta åt sej själv och sina dogmer. Det är svårt att vara terrorist och ha humor tillika. I den meningen visar Charlie Hebdo vägen.

Var kan man köpa ett ex av nästa Charlies miljonupplaga ?

This entry was posted in Bloggar, Nisse and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Je suis Charlie !

  1. Bert says:

    Nån miljonupplaga har Charlie Hebdo inte, men nog ca 70000 vad jag förstår. Normal upplaga alltså. Med en befolkning på 66 miljoner skulle det i Finland motsvara en upplaga på ca 6000 ex. För en satirisk tidning alltså. Vi har ännu en bit att gå.

    Men nu lär de ju faktisklt försöka få till en miljonupplaga av nästa nummer. Månne inte några ex hittar hit upp också.. Kanske man borde be Akademen beställa några ex ? Ser alltså ut så här:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.