ett litet parti med mycket makt

Det står klart att Kristdemokraterna inte bryr sej särskilt mycket om mänskliga rättigheter. De verkar inte bry sej särskilt mycket om barn och familjer heller. Så vad står de för egentligen?

Moderskapslagen som justitieministeriet berett och som hade stöd av alla regeringspartier utom ett, stoppades av KD innan det nådde riksdagen. Lagen skulle ha gjort det möjligt för den biologiska moderns kvinnliga partner att erkänna moderskap och på så sätt skippa den tids- och energikrävande process som intern adoption är (det finns ett bra avsnitt om denna process i Klartext).

De enda som lider av detta beslut är barn och familjer. Vad tror KD sej åstadkomma då de förhindrar registrerade par från att enkelt ge sina barn samma juridiska rättigheter som barn i heterosexuella förhållanden? Dessa familjer finns redan. De har alltid funnits. Att ge dessa familjer en lägre juridisk status än andra betyder inte att de försvinner eller blir färre – det betyder bara att barn tvingas in i en utsatt situation.

KD har alltför mycket makt för ett parti som fick 4,0% av rösterna i senaste riksdagsval. Med den makten har de valt att neka familjer, barn och transsexuella ett bättre liv. Får se hur många som röstar på dem i år.

This entry was posted in Bloggar, Hannes. Bookmark the permalink.

3 Responses to ett litet parti med mycket makt

 1. Bert says:

  Men de har ju dock Gud på sin sida (tror de i alla fall). På tal om detta begrepp så rekommenderar jag på det varmaste Erik Wahlströms ‘Gud’, den skulle dessa kristdemokrater säkert bränna honom på bål för om de bara kunde.

  • hannes says:

   Deras gud verkar mest vara hat, själviskhet och girighet. Tack för tipset – ska se om jag får tag på ett exemplar då jag besöker Finland!

 2. Ernst Mecke says:

  I could imagine that KD is simply bound to a TRADITION which is in the habit of calling itself Christian. And a tradition is just a tradition, as such not meant to be THOUGHT about. And as the Christian church has still not managed to get rid of the Old Testament, the believers have still lots of material (considered “holy scripture”) on which to base any type of nastiness which they may wish to inflict on anybody whom they consider as somehow irritating. Irritating are especially such types of behaviour which are conflicting with the sexual neurosis which the Old Testament is preaching (and which has lost its possible former justification at the latest with the introduction of easily accessible and safe ways of birth control). But ANYthing which deviates from what is considered “Christian tradition” will mostly be objected to and hindered by KD.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.