Köer

I dag presenterades det vinnande förslaget till guggenheimmuseum i södra hamnen. Det fotomontage där det vinnande förslaget klistrats in visar några ynka personer som står och funderar på om de ska eller inte ska gå in i museet. Inga köer här inte. Lite dålig business verkar det ju som, ren såhär på ritbordet.

guggen

Eller kanske arkitektbyråns CAD-program inte har verktyg för att skapa köer ?

Men har man inte programvara för att skapa köer för att åtminstone på ritbordet få sitt förslag att verka som en kommande publikmagnet tycker man ju att en kreativ och innovativ arkitekt kunde ta och åka nånstans där folk köar på riktigt, fotografera kön, bildbehandla den lämpligt och sen klistra in den i sitt scenario.

Så här ett gratis tips för arkitektbyrå moreau kusunoki architectes: Vill man fotografera mycket motiverade besökare i en kö som sträcker sig minst ett hundratal meter längs gatan, runt ett helt kvarter, så ska man bege sig till så kallade Hurstin Valinta vid Helsingegatan 19 i Berghäll onsdagar eller fredagar vid elvatiden. Kön kallas på folkmålet ’leipäjono’ (brödkö).

brodko

För att undvika onödiga konfrontationer kan det vara skäl att vid fotograferandet hålla sig på andra sidan gatan.

This entry was posted in Bert, Bloggar. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.