Rymningen

Hon hade under veckorna innan tagit med sig saker och kläder hemifrån till jobbet, varje dag och lite i taget, så det inte skulle märkas eller väcka uppseende hemma. Sina personliga do­ku­ment lyckades hon få med sig den sista dagen genom att ljuga att en högre chef ville prata med henne om höstens anställning och ville se hennes papper. Den telefon där hon hade alla sina fotografier fick hon också med sig. Inget annat.

Mannen hade under de senaste åren förfogat över hennes bankkonto och -koder, hennes da­tor, hennes e-postkonto och -lösenord, hennes facebookkonto och -lösenord, alla hennes per­sonliga dokument. Hennes identitet. På hennes facebookkonto blockerade han personer som han inte ansåg lämpliga som hennes vänner, bland annat hennes föräldrar. Han tvingade henne att per telefon av sin mamma tigga pengar för än det ena än det andra. Blev det inga pengar ringde han upp mamman och skällde ut henne.

Beslutet att rymma hade mognat under några månader. Hon hade av sin mamma fått en te­le­fon med hemligt nummer som hon förvarade på jobbet och via den hade hon under arbetstid kunnat ha kontakt med mamman och fått stöd av en av mamman fixad stödperson från kvin­no­linjen.

Hon hade varit utsatt för psyksisk, emotionell, ekonomisk och nångång till och med fysisk miss­handel under nio års tid. Plus indoktrinering, hjärntvätt och mental annektering av hennes psyke. Hennes vilja hade brutits ned så att hon hade vant sig vid att inte våga besluta någon­ting alls själv. Mannen bestämde när hon fick gå till frissan och hur hon skulle klippas. Mannen bestämde vem hon fick träffa och vart han ville köra henne. Mannens sätt att handskas med räkningar gick ut på att gömma dem, glömma dem och kasta dem. Mannen och hans för­äld­rar var arbetslösa och hade ingen kreditvärdighet kvar men tyckte trots det att det var deras rätt att beställa varor och förnödenheter, i hennes namn förstås. För ’på landet hjälper man varann’. Telefoner, datorer, nätuppkopplingar, elkontrakt. Till och med bilar. Hon tillsades skri­va namnet på olika kontrakt men hade ingen aning om vad hon skrivit på eller vad som köpts i hennes namn. Hon undanhölls alla uppgifter om deras ekonomi. Hela hennes lilla lön gick först till utmätning, sen till hans behov, som alltid gick före hennes. Hennes kredit­vär­dig­het är nu förstörd för gott.

Rymningen iscensattes av hennes föräldrar som hämtade henne på arbetsplatsen hennes sista arbetsdag och körde henne till deras egnahemshus i stan. En halvtimme efter an­koms­ten dit uppenbarade sig mannens morbror för att hämta henne tillbaka; naturligtvis blev han inte insläppt men vägrade avlägsna sig förrän tillkallad polis avlägsnade honom. Hon var så rädd att hon gömde sig i källaren. Efter att morbrodern avlägsnats kördes hon omgående till ett skyddshem på hemlig adress där hon fortfarande bor.

Beklagligtvis är detta en sann historia. Och beklagligtvis har hon en massa olyckssystrar.

This entry was posted in Bert, Bloggar. Bookmark the permalink.

One Response to Rymningen

  1. Pingback: Efter rymningen | Tigern

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.