Militanta feministpatruller ?

Fri finsk journalism – till 100 % på medborgarnas sida – som tolerantian (fi. suvaitsevaisto) inte erkänner att de läser. Så saluför sig MV??!!lehti, ett buskfinskt forum för allsköns ano­nyma rasister, mörkermän, folkgruppshetsare och hatpropagandister.

Jag erkänner här villigt att jag nu läst – eller åtminstone ögnat igenom – MV??!!lehti. Mest för att få en uppfattning om vad som egentligen skrivs där. Men nån regelbunden läsare blir jag nog inte.. Om inte för den ofrivilliga komiken och den helt IQ-befriade paranoia som här får frodas och uppenbarligen uppmuntras – slaskhinksjournalistik i sino prydno. En blir nästan upplivad av att inse att det här dravlet faktiskt finns så här öppet, så att en kan hänga med i vad som händer i undervegetationen liksom.

MV??!! står för övrigt för det absolut vanligaste könsordsuttrycket på finska, vilket också anger tonen för publikationen och nivån på texterna.

MV??!!lehti har tio nätsidor plus ett antal spalter och kolumner. De flesta sidorna svämmar för tillfället förstås över av texter om hur farligt det är med invandring och om sex­över­grepp där gärningsmännen är invandrare. När jag bläddrar genom sidorna hoppar samma texter upp hela tiden, bara i olika ordning. Gatupatrullerna är speciellt populära, de backas upp enhälligt.

I diskussionsforumet finns avdelningar som ’terrorister och brottslingar’, ’sanningar och avslöjanden’, ’tolerantian’, ’byråkrati’ mm. Dessutom har den ökända så kallade nordiska motståndsrörelsen begåvats med en helt egen avdelning där förstås alla inlägg är ano­nyma och på finska. I avdelningen tolerantian har för övrigt Li Andersson begåvats med en egen tråd, enbart skällor förstås, samt sexistiska påhopp mm – inte helt oväntat ju.

MV??!!lehti håller sig rentav med en sida på (stapplande) svenska där det bl.a utbasu­neras att ”Europas våldtäkt epidemi: Västerländska kvinnor kommer att offras på mass­invandringens altar”. En får ju uppfattningen att det inte har existerat såna hemskheter som våldtäkt innan de här hemska immigranterna började strömma in. Googlar en på sexbrott får en i alla fall fram en utmärkt rapport om våldtäkter i vilken ingår bl.a ett dia­gram som visar att antalet rapporterade våldtäkter – mörkertalet är dock betydande –  begång­na av finländska män för tillfället är uppe i långt över tusen per år – vi lär vara värst på våldtäkter i västeuropa:

Så kanske vi egentligen borde ha militanta feministpatruller ute på gatorna ? De här white thrash-patrullerna verkar ju mest vara avsedda att vara en vilseledande manöver för att dra uppmärksamheten från alla våldtäkter begångna av så kallade majoritetsfinländare ?

This entry was posted in Bert, Bloggar. Bookmark the permalink.

2 Responses to Militanta feministpatruller ?

  1. Bert says:

    Hast du mir gesehen – eller hur det nu heter på finlandssvernska – igår noterade jag att det i Joensuu och Jyväskylä faktiskt upprättats kvinnliga gatupatruller. Den i Jyväskylä (eller var det Joensuu ?) kallar sig ‘Kyllikin Siskot’ och deklarerar att de kommer att gå omkring på gatorna och le helt öppet och skamlöst mot förbipasserande, ‘som seden är i östra Finland’.

    Man måste ju applådera, trots att de kallar sig gatupatruller. Men att det ska vara en sån skillnad på manlig och kvinnlig företagsamhet i den här schangern; den manliga gör en enbart beklämd medan den kvinnliga får åtminstone mig på gott humör.

    • hannes says:

      Ja, Kyllikin siskot är väl egentligen inte bara för kvinnor fastän de som kom på idén och utförandet väl var det. Det är en fin idé och jag hoppas likadana grupper ordnas på fler orter. Gatupatruller kunde vara en bra grej, om de patrullerade gatorna för att hjälpa dem som slocknat i snön eller tappat bort sig eller ser ut att behöva en kopp te och en pratstund.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.