Spenat

Då allt verkar än mer sorgligt och skrämmande än förut i vår nersmutsade och krigiska värld full av fördomar och fördömanden får jag lust att dela med mig av något positivt, roligt, rent och nyttigt – d.v.s min härliga Malabar-spenat.

Det är en sydamerikansk lian, blir på min balkong ca 4-5 meter, ger goda och kraftiga blad som kan ätas i salladen eller kokas till soppor och stuvning. Jag tar in krukorna till vintern (jo, de tar mycket plats), jag samlar mängder av frön från varje planta och delar ut med glädje, hör av er! För dem som har trädgård är det bara att sätta ut plantorna när frosten är borta – och äta. De övervintrar nog inte ute – men det kommer ju hela tiden nytt…

This entry was posted in Bloggar, Kristin. Bookmark the permalink.

One Response to Spenat

  1. hannes says:

    Låter härligt – jag skulle höra av mej om jag bodde lite längre norrut. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.