Teknikens underverk

Missförstå mig inte fel, jag älskar ny teknik. Jag hör inte till den kategorin som skapar nytt och inte heller köper det första, svindyra exemplaret. Men sen, inför generation två av en maskin, då brukar jag stå i kö.ID-10098076

Ta nu Chrome-caster som exempel – jag köpte den via nätet före den fanns till salu i Finland.ID-100324879

Nån gång i ungdomen var det roligt att koppla och fundera. Men idag, då vill jag att det skall fungera.

Den nya tekniken lovar oftast guld och gröna skogar – Nirvana på jorden. Men det finns få saker som är så ID-100231083irriterande som när man hunnit vänja sig vid det nya och börjat njuta av det – och så krånglar det.

Lyckas det hända en annan gång än sent en kväll eller under weekenden och man kan ringa någon för hjälp får man oftast svaret: ” nämen, det där har nog aldrig hänt förut”.

När det gäller mina arbetsredskap har jag numera dubletter av allt viktigt – två skrivare, två datorer, allt viktigt data sparat på vardera maskin och i molnet. Jag har inte möjlighet att bli sittande utan arbetsresultat och vänta på en reparatör.

Är det bara jag eller råkar ni andra också ut för dessa otaliga små datakraschar i var och varannan maskin?

Jo, nu vet jag att det här är typexemplet på ett s.k. i-landsproblem, men lika väl irriterar det oerhört.

PS Denna vecka krånglade både min printer och min Chrome-caster…

Image courtesy of Ohmega1982 at FreeDigitalPhotos.net
Image courtesy of radnatt at FreeDigitalPhotos.net
Image courtesy of anankkml at FreeDigitalPhotos.net

This entry was posted in Berndt, Bloggar and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Teknikens underverk

  1. Bert says:

    Senast jag hade problem med att få driverrutinen till min HP färglaserprinter installerad i Windows 10 så blev jag, när jag ringde HPs finska supportnummer, efter att den finska supporten gått bet, kopplad till supporten i Sverige som så småningom, efter att ha konsulterat ‘mentorerna’ i USA, klarade upp det – verkligen globalt dessa dagar ;-)

  2. Berndt Holmström says:

    Intressant – jag hade också svårt att få den nya fina Win 10 att funkka med min skrivare. Tänk att man inte fått samspelet bättre mellan t.ex. HP och Windows?
    eller… tänker man så att om det är problem så köper man en ny printer?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.