panamadokumenten

Det här inlägget är mest en platshållare för (hoppeligen) något mer intelligent och genomtänkt.

Idag publicerades Panamadokumenten, eller The Panama Papers, den hittills största dokumentläckan på över 11,5 miljoner dokument. Det rör sig om skatteparadis och dem som använder dem – som i det här fallet verkar vara minst 140 politiker och offentliga tjänstemän, varav 12 är tidigare eller nuvarande statsöverhuvuden, såsom Islands statsminister.

Från panamapapers.icij.org, 3. april 2016 kl. 23.40 GMT

Det är redan intressant att se vad olika medier tar fasta på – exempelvis verkar The Guardian tycka att det är mycket intressantare vad Putins kompisar gjort än vad Storbritanniens egen statsministers pappa har med saken att göra.

The Guardian, 3. april 2016 kl. 23.40 GMT

Och ännu intressantare ska det bli att se hurudana konsekvenser detta kommer att ha, om några alls.

This entry was posted in Bloggar, Hannes. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.