Asylpolitik som inte bygger på en arrogant tanke om välgörenhet, utan ett jobb för mänskliga rättigheter

Slogs nyss av en sån överväldigande ilska över hur skit asylpolitik vi har i Finland just nu. Vi har ingått internationella fördrag för ett asylsystem för att vara med i arbetet för att trygga mänskliga rättigheter. Vi har utarbetat juridiska kriterier för att beviljas asyl i Finland. BRA SÅ HÄR LÅNGT. MEN

Det som gör mig så otroligt arg just nu är att allt det där jobbet som gjorts för att ha ett asylsystem och juridiska kriterier för att trygga mänskliga rättigheter kastas i sopkorgen av en PersKeKo regering.

Försvårandet av familjeåterförening WTF, jag menar bara att WTF!!!???? Utöver att det skapar fler tragedier i världen är det ett jäkligt effektivt sätt att säga att VÅR NUVARANDE REGERING inte litar på på VÅRA INSTITUTIONER som utgör asylsystemet och man tror, VÅR REGERING TROR PÅ RIKTIGT att lyckosökare kan få asyl i Finland. Man kan ju nämligen bara inte göra så att någon som av välgrundade skäl beviljas asyl här ska separeras från sin familj för att det inte ska komma “för många” hit. Har man beviljats asyl här borde det innebära att man har rätt att vara här, INKLUSIVE FAMILJEN. Det är därför vi överhuvudtaget har ett asylsystem.

Asylsystemet är inte välgörenhet som Finland nådigt är med i, som vi av högfärdig välvilja skapat, utan för att minska tragedier i världen. Och att ta bort en grund för att beviljas asyl, också ett sätt till att bara inte får “för många hit”. Men som det ter sig nu: Man struntar i grunderna och tänker sig att “välgörenheten” är uppnådd med att bevilja några och deportera de flesta. Därmed skapar Finaldn bara fler tragedier.

Har det finländska immigrationsintanserna tett sig mer löjeväckande än nu, någonsin?

Det var ju meningen att deras jobb var att fatta välgrundade beslut utifrån välutarbetade kriterier om asyl, eller? En PersKeKo regering och förtroende för att Finland strävar till att delta i att trygga mänskliga rättigheter och utarbeta välruttänkta kriterier och metoder (intervjupersonal- och intevjuteknik) och har ett förtroendeväckande migrationsämbetsverk är nu i papperskorgen.

Det som alltså just nu gjorde mig så jäkla arg var att regeringens nystiftade lagar (om familjepterförening, rättshjälp och borttagandet av asyl på humanitöra grunder, och whatelse?) sänder signalen, utöver att folk inte skulle vara välkomna att överhuvudtaget få sina asylansökningar prövade, är att regeringen inte har det minsta förtroende för den finländska asylinfrastruktur som utarbetats. Det är så jävla arrogant och ödesdigert att de anser sig ha rätt “göra upp sina egna nya godtyckliga regler” för att inte “för många” lyckosökande ska komma hit.

All den energi de slösat på att skriva fjantiga urskuldande blogginlägg och pratat strunt i intervjuer kunde regeringen ha funderat på hur vi i Finland ska öka vår kunskap om kriserna i mellanöstern och vissa delar av Afrika, vilka insatser som behövs för att minska och bearbeta de tragedier som uppstått till följd av dessa. Ett asylsystem har utarbetats av goda anledningar och ska inte betraktas som nån slags “välgörenhet” som Finland skenheligt “barmhärtigt” gått med i.

Jag hoppas att Finland blir dömd i internationell domstol och att skammen för detta går dit den hör hemma.

This entry was posted in Bloggar, Nana. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.