broar

Idag såg jag en riktigt vacker bro som nyligen byggts i Rabat. Av någon anledning slog mej tanken: vilka förändringar skulle krävas i oss människor för att vi skulle bygga en bro över det löjligt minimala men fantastiskt stora avståndet mellan Afrika och Europa?

IMG_2903

Europa till vänster, Afrika till höger, en liten pöl i mitten.

This entry was posted in Bloggar, Hannes. Bookmark the permalink.

One Response to broar

  1. Ernst Mecke says:

    Presumably the Europeans would have to stop considering Europe as a fortress which has to be defended against the inflow of “undesirable elements”. In addition somebody would have to come up with a realistic calculation how the price for building such a connection could be recovered ((by user fees?). As to the technical solution, one could (considering the rather uneven sea floor in the Straits of Gibraltar) think of a floating tunnel (anchored at a certain depth) like that between Honshu and Hokkaido in Japan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.