Feministiskt Initiativ infiltrerat av prostitutionsmaffian ?

Inom nygrundade (och nymornade ?) partiet Feministiskt Initiativ i Finland (FiF) har man tydligen i största hemlighet förberett och nu gått ut med en appell att avkriminalisera alla former av sexköp.

Köp av sexuella tjänster är ju i Finland kriminaliserat endast i de fall då köparen kan bevisas ha varit medveten om att säljaren inte säljer sig frivilligt. Så det är i praktiken fritt fram, blir man fast är det bara att troskyldigt och storögt blinka och utbrista att jag hade då ingen aaaning.. I Sverige är sexköp ovillkorligen kriminaliserat men där är svårigheten att leda i bevis att ett köp faktiskt ägt rum. Men som många gånger konstaterats är brottslagstiftning ju också en signal som samhället sänder ut om vad som betraktas som icke önskvärt beteende, i det här fallet då degradering av sexualitet till en handelsvara och en kvinnoförnedrande verksamhet.

Naturligtvis har FiF dessutom nogsamt undvikit att publicera appellen på svenska eller något annat skandinaviskt språk – systerpartiet och föregångaren Feministiskt Initiativ i Sverige (Fi) stöder ju stenhårt den svenska modellen som obetingat kriminaliserar köp av så kallade sexuella tjänster och ju kunde tänkas reagera.

Annars också tycks FiF åtminstone på nätet ha övergivit landets andra officiella språk som i början hölls föredömligt framme. På sin numera enspråkigt finska webbplats för FiF fram budskapet om prostitutionen som en mänsklig rättighet, nota bene för kvinnor, med att FiF inte vill jobba för en straffeminism (rankaisufeminismi). Som ju i detta fall dock inte drabbar de stackars prostituerade utan enbart torskar som är för korkade att bedyra att de faktiskt inte visste.. Så logiken tycks också ha övergivits.

Måste man nu efter att ren ha avslutat sitt understöd till Amnesty på grund av deras beslut att förorda avkriminalisering av prostitution också börja bojkotta Feministiskt Initiativ i Finland, ren innan partiet ens hunnit ställa upp i val ?

Denna text har 8.10.2016 publicerats som insändare i HBl under den av insändarredaktionen valda rubriken 'Följer FiF Amnestys väg ?'

This entry was posted in Bert, Bloggar. Bookmark the permalink.

One Response to Feministiskt Initiativ infiltrerat av prostitutionsmaffian ?

 1. Bert says:

  Efter att ha blivit kontaktad av det feministiska partiets stödgrupp måste jag precisera, rätta och dementera:

  Det under uppbyggnad varande finländska feministiska partiet kallar sig Feministinen puolue (feministiska partiet) FP. De har en webbsajt på finska, svenska och engelska och en (sluten) stödgrupp på Facebook.

  Det svenska feministiska partiet heter Feministiskt initiativ Fi så det är tyvärr lätt att koppla fel och utgå från att Feministinen aloite (på svenska som sagt feministiskt initiativ) vore motsvarigheten till det under uppbyggnad varande finländska Feministiska partiet.

  Det gäng jag kallar prostitutionsmaffian kallar sig (för att förvirra och vilseleda ?) alltså Feministinen aloite FA (feministiskt initiativ). De har en webbsajt på finska och engelska.

  Så efter att det finländska feministiska partiets stödgrupp påpekat saken ber jag förstås tusen gånger om ursäkt för att jag gick rakt i den utlagda fällan och trodde att prostitutionsmaffian hade infiltrerat partiet. Enda ursäkten som sagt att begreppen feministiskt ‘parti’ och ‘initiativ’ på svenska är synonyma, vilket maffian ju uppenbarligen räknat med att ska förvirra.

  Råddigt är det i alla fall. Och jag tycker ju det är fel av prostitutionsmaffian att lägga sig till med ett namn som i första hand förknippas & associeras med det feministiska partiet, i Sverige visserligen, men därför lätt också i Finland.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.