Woman #sucks ?

Här en grej som cirkulerar på sociala medier, åtminstone de mera feministiskt lagda, som borde stämma till eftertanke..

I ett arbetsteam för rekryteringssupport, bestående av Martin och Nicole, råkade Martin en dag i misstag använda Nicoles e-post – de delade inbox – och blev av den klient han dittills upplevt som en vanlig och vänlig (manlig) klient utskälld och idiotförklarad. När han upplyste klienten om att det hade skett ett misstag och att han hade tagit över klienten från Nicole, återgick denne till normal businessaklighet.

Nicole och Martin beslöt sig för ett experiment; de bytte e-postadresser under två veckors tid. Martin upplevde dessa två veckor som ett helvete; allt hen sade (som Nicole) ifrågasattes, liksom hens kompetens och privatliv medan Nicole (som Martin) upplevde sina två mest produktiva veckor nånsin.

Så när Martin och Nicole gick genom erfarenheterna från experimentet var det som chockerade Martin mest att det han upplevt som ett helvete för Nicole var vardag.

Här historien i korthet på Twitter.

Nu är ju genuskulturen här förhoppningsvis mera jämställd än i den anglosaxiska kulturen men liknande erfarenheter har ju tidigare dokumenterats också i Norden av transsexuella som alltså bytt kön och efter det upplevt statussänkning (man -> kvinna) eller -höjning (kvinna -> man).

Berta

This entry was posted in Bert, Bloggar. Bookmark the permalink.

One Response to Woman #sucks ?

  1. Ernst Mecke says:

    Certaily a very sad story. Did this happen in the USA (Trump country)? Anyway I do hope that not in Europe. And the next step would of course be a discussion how to change this state of affairs …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.