Försening IV – God sovmorgon!

Klockan 5.20 har jag ätit lite yoghurt och smörgåsar. Eftersom vi åkt genom långa tunnlar, vet jag, att det är längs ostkustbanan. Tidigare gick järnvägen längre in i landet – cirka 4 mil – av militärstrategiska skäl, eftersom järnvägen då inte kunde förstöras av kanonbåtar vid kusten. Det var före bombflygets tid.

Att vi kommer till Örnsköldsvik – Ö-vik – ser jag på backhoppningsbacken. Hamnen är isfri och solen börjar lysa genom soldiset. Vi är inte ens halvvägs.

Jag sover ännu några timmar och vaknar vid ett stort “sjölandskap”, men kan inte orientera mig. Det är en älv. Vid stranden fritidshus och på avstånd några fabriker. Efter ett tag en större fabrik SCA. Jag förstår att vi är i Medelpad och minns en historisk ramsa om “Såg vid såg och vart jag än såg, såg jag en såg”. På en skylt ser jag Timrå Möbler och vet, att vi närmar oss Sundsvall. Jag skriver ett SMS till min vän om att han får ta en andra frukost. Han meddelar, att tåget beräknas anlända 11.45, över två timmar försenat.

Vi åker söderut i solen. Klockan är 8.45. I tågkorridoren får vi information i högtalaren om att tåget är 3,5 timmar försenad och att nästastation är Hudiksvall. Jag lyckas inte kopiera in någon karta, men ska undersöka motsvarande positioner i Finland.

This entry was posted in Bloggar, Byprofeten. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.