Krattan

Förra veckan fick jag ut nya numret av min tidskrift Krattan nr 2/2017. Följande inlägg fick jag från en av skribenterna via Facebook:

I senaste numret av tidskriften Krattan (2/2017) kan man läsa min text En plats i solen, med en illustration som på ett perfekt sätt fångar textens andemening… Låt oss kalla den en betraktelse över den moderna bildade medelklassens välutvecklade förmåga att ofelbart ignorera det oundvikliga istället för att möta det.

Krattan är en tidskrift som ligger mig varmt om hjärtat. När jag började skicka texter till tidskrifter för lite drygt 10 år sedan var Krattan en av de första som tog in material. Jag tror att ”I andras byar” var den första text redaktören Bror Kajsajuntti tog in.

Redan då hade tidskriften nästan 20 år på nacken. I år har Bror gett ut tidskriften i 30 år – det är en anmärkningsvärt lång tid när det gäller litterära tidskrifter i Sverige.

Anmärkningsvärt är också Krattans tydliga DIY-inriktning. Vem som helst, känd eller okänd, som har något att komma med kan faktiskt fortfarande få sina texter publicerade där om de har ett litterärt värde. I nuläget finns ingen annan sådan tidskrift i Sverige.

Den text jag publicerad i Krattan 2006 eller 2007 (och som senare även publicerades i Peo Rasks tidskrift Komma — sedermera dessvärre nedlagd i protest mot statens redan då fadda kulturbidragspolitik) var en tidigare version av den här texten, en betraktelse över min farfars bröders änkor, som i årtionde efter årtionde förestod Lassila — en gård de kommit till mer av en slump, kanske 50 år tidigare.

Den ende av Ny Tid/Tigerns medarbetare/läsare som prenumererar på Krattan är Bert Bjarland. Kanske är fler intresserade? Är du intresserad av att prenumerera, kan du höra av dig till mig via e-post: brorka(at)hotmail.com

This entry was posted in Bloggar, Byprofeten. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.