Trollen som sprack

De svenska trollen sprack i solljuset, som troll plägar göra.

Tisdagens 10 000-talshövdade kärleksmanifestation för de dödade och sårade, under terrorattentatet på Drottninggatan i Stockholm i fredags (den 7 april), på Sergels torg blev för mycket för trollstackarna.

Det var inte utan oro de mera luttrade av oss följt mediarapporteringen. Som varit mist sagt oroande de dagarna som följt sedan den fruktansvärda fredagen. Landets profes­sio­nella gissare, terrorexperter och politiska kommentatorer har nämligen i stort sett man­grant sprungit kollapsminoriteten (svenskans bästa nyord) ärenden. Men stock­holmarna själva visade på tisdagen något helt annat.

Stockholms proffesionella yrkesmänniskor (räddningsverket, sjukhusen, polisen och brandkåren) gjorde det de skulle göra och de gjorde det mycket bra. Vare sig mer eller mindre. Stockholmarna visade dock anmärkningsvärt väl, prov på en enastående soli­daritet i anslutning till dådet.

Fastän förståsigpåarna varnade folk för folksamlingarna svarade stockholmarna med tisdagens manifestation och tysta minut . Inte ett spår av hat. Inget högtravande fos­terländskt trams.

Vore Åkesson amerikan skulle han säkert twittrat under hashtaggen #sad. Det är han nu inte så Sverigedemokrater å andra fascister har fått röst genom exempelvis Ingrid Carl­qvists twitter (screenshot lånade av Maria Robsahm):

Ingrid Carlqvist twitter,

Eller detta twitter av Motgifts Magnus Söderman

Magnus Södermans twitter

Så vad gör då de svenska fascisterna då det folk de säger sig företräda inte alls agerar som de vill? Först försöker de skapa ett nytt folk genom att photoshop (screenshot lånade av Anders Wennerberg):

Alltså man tar en originalbild som visar situationen på Drottninggatan

Originalbild

Sedan tar man en helt annan originalbild, som tagits i London och som föreställer en person i ett engagerat telefonsamtal:

Sedan klipper man in tjejen som talar i telefon i den andra bilden i den första bilden:

Den manipulerade bilden

Å vips hoppas man få sagt att muslimer är oberörda av terrorattacken i Stockholm.

Dessutom har man försökt sabotera räddningsarbetet, fabricera fejknyheter och på andra sätt förstöra för vanliga stockholmare och för myndigheter. Därefter får man hoppas att de väljer ett annat folk.

De fascistiska mörkermännen, och diverse förståsigpåare har alltså i grunden haft helt fel. Huvudstadens medborgare är vare sig rädda eller hatiska. Det är anledningen till att ter­ror­attentatet i fredags totalt misslyckades för terroristerna. Å det måste ses som en fram­gång att fascismens kolportörer nu verkar dragit det kortaste strået.

3 kommentarer på “Trollen som sprack

  1. Thank you indeed for having gone to the trouble to figure these things out and write about them here!

  2. Kan du förklara bättre: Den andra originalbilden verkar föreställa en skadad man, som tas om hand (men inget samband med terroristattacken, undrar jag?), samt en kvinna som (oberörd?) talar på telefon. … Jag antar jag förstår: Kvinnan, som ser muslimsk ut, råkar gå förbi en skadad man, som redan får vård i den andra bilden, inte mycket att bråka om. Men i manipulerade bilden ser hon obekymrad, rentav nonchalant ut, ”vad gör HON där?” Onekligen ett fult trick gjort av despe­rata förlorare.

    Men jag skulle vilja se fler protester mot Sveriges tidigare och fortsatta deltagande i krigen i Mellanöstern, Nordafrika och Centralasien samt färre blommor. Uzbe­kis­tan gränsar till bla Afghanistan.

  3. Den andra bildens innehåll beror på hur man läser den. Jag förstår det som om hon alls inte är oberörd utan ringer för att rapportera något, eller fråga om något, tänker att hon kanske är journalist, eller civil polis eller socialarbetare. Hon kan även vara mycket upprörd eftersom någon hon känner skadats vid terrorattentatet. Det sista jag tänker är att hon är oberörd inte minst för det bestämda steget hon ser ut att ta.

    Nassarna tänker tvärtom eftersom de bara kan uppfatta sig själva i situationen å själva skulle de varit oberörda. Så det finns problem även i själva bildens kom­po­sition.

    Det kommer mera om attentatets kontext vid ett senare tillfälle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.