Oikeistoin moraali ja Halla-Ahon silmien pyörittely

Aloin kirjoittaa Facebook päivityksen josta tuli niin pitkä että päätin julkaista sen täällä.

Some kiehuu Halla-Ahon johdosta. Vapaavuori kirjoittaa jonkinlaisen moraali-kirjoituksen blogiinsa siitä miten niin “korkeamoraalinen” kokoomus ei voisi tehdä enää PSn kanssa hallitustyötä. Halla-Aho pyörittelee haastatteluissa silmiään kun hänen blogi-kirjoituksistaan ja kiihottamissyytteistä kysellään.

Tuota…

Jotkut meistä tietävät että diasporissa tapahtuu asioita joita luultiin että täältä maanosasta on kitketty jo vuosikymmeniä, jos ei vuosisatoja sitten. Toisaalta ihan oman maanosan kontekstuaalinen fasismi nostaa päätään ja eteni Hallituksen rajamaille asti.

Tässä vaiheessa sanoisin sen, että uskon kyllä että oikeisto oikeasti uskoo heidän arvoliberaalimoraalin olevan kovaa valuuttaa, ja uskon oikeasti että meidän omat fasistit tai siihen suuntaituvaiset uskoo että heillä on arvokas missio pelastaa tämä maa. TOSIN,Näistä uskomuksista, sekä oikeiston tai PSn, ei vaan ole mitään hyötyä tälle maalle tai kenellekään.

Sen sijaan että oikeisto viilaisi niitä oligarkkien hyötypykäliä SoTea ja Hallintarekisteriä myöten, ja persut kultivoisi fasistmiaan olisi NIIN hienoa jos hallitus sen sijaan olis käyttänyt valtaansa hyödyllisesti toimivan kotouttamisen luomiseen, toimivan työmarkkinan (eli sellainen mistä tehdystä työstä maksetaan eikä päinvastoin, työtä tekemättömät pääomittajat kaapivat isoimman hyödyn), lastensuojelun toimivuuteen panostaminen j.ne.

Näin oltais ehkä voitu välttyä tämän päivän leipäjonoista ja siihen viittavaan köyhyyteen ja syrjäytymiseen, ja olisimme ehkä myös voitu välttyä siitä että osa uusista tulokkaista (myös ne jotka olivat uusia tulokkaita kauan sitten) olisivat päätyneet siihen yliedustettuun ryhmään jotka tällä hetkellä ovat suomen vankiloissa tai sinne matkalla.

Turha oikeiston on hehkutella omaa arvoliberaalimoraaliaan kun tämän fasistisisen hirviön (ilmiön) alun perin on ollut mukana synnyttämässä. Mutta joka tapauksessa tulee olemaan mielenkiintoista nähdä miten oikeisto hanskaa käsissään olevan Halla-Aho tilanteen. Demokratia on vaakalaudalla monesta syystä. PS on yksi syy, mutta oikeiston politiikka on ajanut demokraattisia periaatteita hiljalleen kumoon jo kauan.

This entry was posted in Bloggar, Nana and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Oikeistoin moraali ja Halla-Ahon silmien pyörittely

  1. Bert says:

    Du tycks åtminstone ha tagit Halla-Ahos uppmaning att i Finland uttrycka sig enbart på finska ad notam. Och att på Facebook skriva inlägg på svenska går ju bara inte, är ju liksom inte politiskt korrekt. Eller ?

  2. Nana says:

    Det där var rätt långt dragna slutsatser. Jag skriver facebook uppdateringar på 3 språk om vartannat. Denna gång på finska, för att de diskussioner jag snubblade över mycket gick på finska, och att sätta igång att översätta skulle bara vara jäkligt arbetsdrygt.
    Det föregående inlägget skrev jag på finska skrev jag för att vissa som var delaktiga i det jag skrev om har blivit integrerarade på finska och kan alla möjliga språk, finska, persiska, arabiska, kurdiska, men inte svenska eller engelska. Jag väljer språken av pragmatiska skäl.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.