Leve Populistpartiet !

I dagens HBl överväger Tapani Ritamäki på att grunda ett nytt populistparti, med namn enligt samma mönster som Förlaget, dvs Populistpartiet. Ärligt, rättframt och, riktigt POPulistiskt.

Partiet skulle ha tre så kallade värdegrunder; 1) in med invandrarna, ut med grund/sann/rumpfinnarna (och deras sekteristiska avfällingar), 2) minska på fyllesupandet och 3) gör Finland svenskt igen (enligt trumpskt mönster), projekt som ju var och en helhjärtat borde kunna ställa upp på.

Jag anmäler härmed omedelbart och stående intresse. Meddela genast när partiet behöver medlemmar och underskrifter så kommer jag ilande. Att jag ren hör till Feministpartiet borde ju enligt den så kallade Väyrynendoktrinen inte innebära nåt hinder.

Ja, Feministpartiet glömmer Ritamäki i hastigheten att nämna bland Populistpartiets naturliga allierade och samarbetspartners, han nämner bara de gröna och SFP. Men att partiet bland sina hjärtefrågor kommer att inkludera bekämpandet av könsbaserat våld inklusive nedmonterandet av våldtäktskultur och hela det könsmaktssystem de vilar på plus främjandet av kvinnors, barns och nyfinländares välmående borde väl innebära just och i synnerhet samarbete med FP.

Och framtidsscenariet, ett fornstort-igen Sverige-Finland med svensk drottning och finsk riksdag vill vi väl alla ställa upp på, på båda sidor om Bottenviken också, förhoppningsvis. Vi kan ta hand om ishockeyn och bastubadandet och svenskarna får sköta fotbollen och businessen.

Leve Populistpartiet !

This entry was posted in Bert, Bloggar. Bookmark the permalink.

One Response to Leve Populistpartiet !

  1. Bengt Svensson says:

    Tack, Bert!
    Du har just förlängt mitt liv. (Ett gott skratt förlänger livet, ju!)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.