När en dröm blir verklighet – hajj

Hurra för Vasabladet! I gårdagens nummer fanns artikel där vi fick dela en ung människas glädje över att en dröm gått i uppfyllelse.

Samtidigt fick vi veta en del om vallfärden till Mecka på ett sätt som är lätt att ta till sig tack vare det dubbla innanförskap framställningen genomsyras av. Skribenten Leila Arnautovic tycks röra sig behändigt i både det finländska och det islamiska psykologiska landskapet på ett sätt som får mig att tänka på den marockanska författaren och sociologen Fatima Mernissis böcker. Hon tar läsaren med till sin barndoms harem men också till de vuxna kvinnornas, som inte är fullt så ljust. Alltsammans görs levande och begripligt för den som lever inom den europeiska västerländskheten.

Artikeln En högtid då man ska ge till andra berättar om Rufad Badnjevics besök i Mecka vid eid i fjol. Han har fru och barn i Närpes, dit han kom från Bosnien för nio år sedan. Badnjevic hoppas kunna utföra hajj igen, den här gången tillsammans med sin fru.

This entry was posted in Bloggar, Maria. Bookmark the permalink.

One Response to När en dröm blir verklighet – hajj

  1. Bert says:

    Länken till artikeln i VBl funkar för dem som prenumererar.. För oss andra resulterar den tyvärr bara i ingressen plus meddelandet “Denna Plus-artikel är exklusiv för våra betalande läsare…”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.