NyTid-debatt: Klädkoder??

Olycksfall i arbetet eller överdriven respekt för gammalt original? Man frågar sig hur herr Ulf Modins magsura text om sin frustration över att ha missat vad som hänt med klädkoderna sen femtitalet kunnat hamna i Ny Tid. Som debattinlägg visserligen, men texten skulle nog ha platsat bättre i HBLs insändarspalt.

Tigerbloggen har ju som en av sina målsättningar haft att fungera som bollplank eller debattforum för Ny Tid, så kanske det är så dags nu då.

Detta har alltså hänt: Herr Modin har för en riktigt fin födelsedagsmottagning klätt upp sig som man gjorde på femtitalet, i svart kostym, vit skjorta, slips och nyblankade skor, bara för att till sin fasa upptäcka att alla andra gäster är klädda i jeans eller opressade byxor, inte har vit skjorta, inte ens kavaj utan tröja, säkert ingen slips heller. Och inte ens nyblankade skor! Då brister det för Uffe. Degeneration utropar han! Vem har stulit svenskarnas värdighet?

Debatt kantänka. Men är klädkoder för födelsedags- och andra mottagningar verkligen debattstoff i en vänsterkulturtidskrift? Eller att man i svenskan frångått det artiga niandet och övergått till folkligt duande?

Degeneration? Eller utveckling. Personligen trivs jag bättre med den moderna klädkod som Uffe förfasar sig över och känner mig inte det minsta ovärdig med den. Ju färre koder dess bättre. Jag måste erkänna att den enda gång jag klätt mig i (hyrd) frack var till den så kallade slottsbalen för nåt år sen men då kände jag mig nog mest uppstyltad och noterade på plats med glädje och uppskattning alla avvikelser från den påbjudna klädkoden.

Men kanske kunde vi i Ny Tid debattera flyktingfrågan eller sexualiserat våld eller feminism eller nåt annat mera värdigt en vänsterkulturtidskrift än klädkoder?

This entry was posted in Bert, Bloggar. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.