Och så är det över – för den här gången

Lättnad. Det är känslan efter beskedet att Pau och Palta är överens och strejkerna är slut. Vad man har kommit överens om för de 700 sorterarna har jag inte fått veta, inte ännu. Men det måste vara något vettigt.

Ansvariga ministern Paatero hade, enligt vad hon själv säger, fått information om att de 700 skulle föras över till ett dotterbolag som så kallade gamla arbetstagare. Den termen minns jag från mina aktiva år. Det betydde att man hade införtjänta förmåner med sig. Inte att lönen sänktes med tiotals procent. Och vad läste jag i dagens tidning? Att postens styrelse tog beslutet under en dryg veckas besök i San Francisco. Att beslutet inte var det mest lyckade kunde man antagligen ana sig till. Men var det lättare att fatta det på andra sidan Atlanten än här hemma? Hålls i så fall hemma i fortsättningen så det inte blir fler misslyckade lösningar.

Men nu kan man som öbo andas ut. Trafiken blir normal igen. Inte för att jag behöver ett 20-tal avgångar per dag med båt åt olika håll, men jag slipper fundera ut vilken båt som har vilken flagga i aktern, dvs får den trafikera eller ligger den stilla.

Och så måste jag rätta mig själv. Jag påstod senast att man under sjöstödsstrejken kunde ta sig från Mariehamn med Tallinks båt till Tallinn och därifrån till Helsingfors med Eckerös ms Finlandia. Det kunde man inte alls. Finlandia är den enda passagerarbåten på rutten som har finsk flagga. Viking XPRS hade däremot gått bra, Viking flaggar estniskt på rutten.

Talgoxen i klätterhortensian putsar näbb och vingar intensivt. Nu flög den bort utan att klaga på maten den här gången. Då är det två goda besked i dag.

This entry was posted in Bloggar, Harriet. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.