Assange

Jag har nog ett Twitter-konto men har inte precis använt det – har mentalt placerat Twitter i samma kategori som Faecesbook där HBLs eminenta ABC-nyårsvers för bokstaven D ju gäller; Dumhet är en fribiljett – som delas ut på internet. Till denna placering bidrar förstås att Twitter ju lär vara Trumps viktigaste kommunikationskanal med både sin egen regering och omvärlden.

I dag fick jag emellertid ett utskick från vännen Mika Böök om den 24.2 inledda processen mot Julian Assange, med några länkar till texter som publicerats om denna process. Han konstaterar bland annat att HS tiger som muren, att HBL tog in TT-AFP-Reuters  pressmeddelande som sådant och that’s it. Heikki Patomäki kommenterade hans text med att STT dessutom har haft ett reportage med honom på finska som publicerats på MTVs webbplats och som sammandrag i IltaSanomat.

Sen konstaterar Heikki P dessutom att den enda politiska rörelse som systematiskt har stött och stöder Assange är DiEM25.

Vickendå DiEM25? Never heard. Men man blir ju nyfiken så man klickar in sig och läser texten – och sen klickar man på Twitterikonen – och hamnar på DiEM25s twitterkonto, där det genast på första raden framgår att akronymen står för Democracy in Europe Movement 25 och att rörelsens motto är Democratise Europe! EU will either be democratised or it will disintegrate! På nusvenska alltså Demokratisera EU! Annars är det kört!

Det här twitterkontot visar sig vara en riktig pärlflod; en massa pärlor hittar jag – texter och videosnuttar av och med bland andra Yanis Varoufakis, grekisk exstatsminister och en av grundarna av DiEM25. Bland annat följande:

och så vidare, en riktig guldgruva faktiskt. Får nog lov att trots Trump revidera min mentala klassificering av åtminstone Twitter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.