Erik

Erik som hette Kull när jag först träffade honom, men som sen bytte till sin mammas släktnamn Snellman, har gått bort, sannolikt i coronan – Sibbo, där han bodde, har ju dåligt rykte.

Erik bloggade på Tigern. Vi satt och drack öl på Pullman i början av december och då frågade jag honom om han inte skulle kunna tänka sig att blogga för Tigern – vilket jag nog gjort ren tidigare – och efter några ytterligare klunkar gick han med på att äntligen bli tigerbloggare. Hans första inlägg, om julen, kom en dryg vecka före jul  – han skrev ju ofta om språk och ortnamn.

När jag i medlet av mars skickar ut påminnelser till tigerbloggarna om att bloggen igen väntar på inlägg, svarar Erik att ett inlägg kommer småningom. Sen hördes ingenting. En månad senare, den 17.4, meddelar hans hustru Heli på Facebook att Erik ligger svårt sjuk på sjukhus och inte är anträffbar.

Och den 26.4. meddelar Heli på Facebook att Erik avlidit; make, pappa, kompis, journalist, radioröst, tv-redaktör, översättare, språkforskare, ortnamnsexpert, trummis (i The Bottles), skådespelare, skeppare, kåsör, författare, historiker, Mustang-cruisare, föreläsare, språkvetare, pacifist-underofficer, kartentusiast, dragspelare, bloggare, podcastare, bokslukare, gitarrist, Muminpappa, tänkare och filosof.

Erik blev 62 år. I yngre dagar hälsade han några gånger på oss, Susanna och mig, på sommarvillan på Kråkö, dit han kom tuffande i sin gamla trämotorbåt från Hattom i Lovisa, där han då ännu hade sin sommarvilla.

När han för dryga två år sen skulle fira sin sextioårsdag fick vi nog en inbjudan men sen inhiberades festligheterna på grund av att hans bror dog. Så vi kom aldrig iväg till Sibbo.

1 kommentar på “Erik

 1. Kollade lite i Eriks facebookflöde. Den 26.3 säger han bredvid ett foto på sin Ford Mustang med registernumret CRB-96
  This is my weapon against COVID-19: It’s called the CRB-96.
  Och på frågan
  Tänker du köra över fanskapet?
  svarar han
  Just det. Har kört hela vintern och tänker fortsätta köra tills alla bobbor är överkörda. Och hör sen.

  Han missade tydligen åtminstone en bobba. Verkligen synd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.