Black Lives Matter?

Återkommen till stan från sommarvillan vittjar jag postlåddan och hittar augustinumret av Ny Tid som av pärmen att döma kör temat Black Lives Matter. Aktuellt tema ju.

Efter middagen tar jag min vanliga promenad i västra Kottby, längs järnvägen genom det skogsparti som staden envisas kalla Louhiparken. När jag kommer ungefär till den finska enhetsskolan och ska börja gå tillbaka får jag syn på ett anslag uppsatt på en lyktstolpe. Black Lives Matter står det ovanför ett foto av George Floyd. OK, hinner jag tänka och börjar läsa texten.

OK blir emellertid mycket snabbt INTE OK. Den finska texten påstår att de stöddemonstrationer som ordnats här för Black Lives Matter anordnats av ligister från Silakkaliike och våldsamma  vänsterextremister som bara är ute för att åstadkomma skadegörelse och använder Floyd som svepskäl. Och att Floyd i själva verket var en förhärdad brottsling som typ borde ha tagits av daga för länge sen:

Silakkaliike (’strömmingsrörelsen’) är ju en löst organiserad, lite flummig men definitivt fredlig rörelse för människovärde, natur och jämställdhet, mot fascism, rasism, miljöskepticism och diskriminering. Och ungdomar med vänstersympatier är ju enligt extremhögern våldsamma vänsterextremister, i synnerhet om de vågar gå ut och demonstrera.

Anslaget är naturligtvis anonymt. Försöker plocka ner det men det är väldigt professionellt limmat på stolpen och omöjligt att få bort. Funderar lite på det här med yttrandefrihet men tar sen det enda verktyg jag råkar ha med mig, dvs hemnycklarna och skrapar med dem sönder texten så gott det går. Censurerar alltså den rasist som limmade upp anslaget. Rätt eller fel?

På hemvägen funderar jag på om jag borde börja gå omkring med en burk sprayfärg i fickan i fortsättningen.

5 kommentarer på “Black Lives Matter?

  1. Du hävdar att personen som satte upp anslaget är rasist. Finns det något fog för antagandet? Om inte så verkar du ta dig snarlika friheter som den som satte upp anslaget.

  2. Anslagets råa lögner om Floyd och insinuationer om stöddemonstrationerna – om man inte vill kalla textaren rasist så är det bara att kalla textaren en dyngspridande lögnare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.