Det bär åt helsike med socialism!

Ibland blir jag så fly förbannad när jag lyssnar på morgonnyheterna så jag vaknar. I morse var det Nikky Haley som stod för väckningen. Tidigare guvernör i South Carolina och FN-ambassadör i Trumps kabinett. Nu talade hon på öppningen av republikanernas konvent. Ni hörde henne?

Joe Bidens vision är socialism och det vet man ju hur socialismen har misslyckats överallt där den har införts. Sade damen ifråga. Men det var ingalunda Sovjetunionen hon talade om, även om hon nog hoppades att åhörarna skulle associera åt det hållet. Det var den där genomruttna socialismen som Obama ville införa med sjukförsäkring, Obama care, en reform skulle förstöra och förinta allt som har med den amerikanska drömmen att göra.

Hur skulle det vara om kärringfan (förlåt uttrycket, men jag är arg) och alla andra okunniga skulle komma till det genomsocilistiska Norden och se hur eländigt vi har det. (Sorry, dom är persona non grata pga coronan.) Mot dumheten kämpar gudarna förgäves. Är man inte gud har man ännu mindre chans.

Och trots att vi tyckte hela tillställningen var pinsam – öppningen av konventet – så måste vi titta på inledningen, maken och jag. Och höra hur talarna hyllade Trump som den stora ledaren, den enda som kan ta USA ur den nuvarande krisen. Äcklig personkult à la Nordkorea. Men Trump verkar ju trivas bra i diktatorers sällskap. Och publiken jublar när han pratar skit. Det är då han är i sitt esse. När han måste hålla sig till manuskript av mer saklig karaktär låter han tråkig och ser olustig ut.

Det hjälper att skriva av sig, hoppas jag. Resten av dagen ska jag ägna åt mina tomater, koka ketchup. Jag har ett jättegott recept som fanns i Helsingin Sanomat på 90-talet, en kryddig och god variant som passar till det mesta. Någon som vill ha receptet?

Någon som tycker texten är för grov för bloggen? Jag överlever om den raderas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.