Smarta spammare

Min epost – gmail – har bra spamfilter, det händer sällan numera att jag får spam i min inbox, de lotsas för det mesta automatiskt direkt till spam-mappen, där de sen blir liggande tills jag typ en gång per månad går igenom mappen och raderar alltihop.

Det lönar sig ändå att kolla spam-mappen innan man raderar, emellanåt händer det att något riktigt meddelande har hamnat där, och om det t.ex är en räkning kan man missa sista betalningsdatum. Personligen får jag i medeltal drygt 7 spam per dag så en gång i månaden är bra raderingsfrekvens för mig.

Nu finns det två slags spammare, de som skickar från artificiella adresser, typ zhrjbdvuvpktfgyd.net och som köpt min adress (och tusentals andra) billigt av nån adressinsamlingsrobot och som kommer med lösningar på erektionproblem, erbjudanden om kukförlängning (minst 6 cm!), meddelanden om outlösta penningförsändelser eller paket, gratiserbjudanden, sexerbjudanden, bitcoinerbjudanden, presentkortserbjudanden (t.ex från Prisma, men men från en adress som ovan), plus några erbjudanden skickade av mig själv (från xbyfsgvb.drivefact.org), osv. Dem kan man nu inte göra så mycket annat åt än radera. Och vara försiktigare med hur man exponerar sin e-postadress i framtiden.

Sen finns de spammare som faktiskt har en fungerande e-postadress, och som på riktigt vill sälja nåt som de – på grund av den profil som de eller Google byggt upp om mig – tror att jag kunde vara intresserad av, eller som jag i nåt skede varit i kontakt med. Deras spam hamnar ofta i inboxen men brukar vanligen längst ner ha en länk där man kan avbeställa vidare e-post.

Den här spammen – från ett företag som saluför solpaneler – verkade dessvärre omöjlig att avprenumerera. Ingen avbeställningslänk nederst:

..ända tills jag försökte med att ’måla’ nederdelen, och voilá:

Smart alltså, att lägga in avbeställningslänken i svart text på svart bakgrund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.