Skärpning Posti!

Beställer ofta böcker på nätet. Länge gick det snabbt och smärtfritt; gå in på nätbokhandeln – klicka fram boken – lägg i varukorgen – gå till kassan – specificera frakt – slutför köp – vänta några dagar på textmeddelande att boken finns att hämta i den närmaste R-kiosken – gå dit och lös ut boken – betala i nätbanken.

Men nu har Posti – utan svenskt namn förstås – tydligen börjat se över sina rutiner och underleverantörer – med förutsägbart resultat. Det är nästan så att man tycker lite synd om posten; vad de än gör, alltid blir det fel. Lite som Stockmann. Nå Stockis gav sig ju inte in på gräsklippning åtminstone.

Så förra gången jag fick ett textmeddelande att boken jag beställt hade anlänt och fanns att avhämta så körde jag som vanligt till R-kiosken, parkerade, gick in i R-kiosken och ställde mig i betjäningskön. Tog fram telefonen och knappade fram textmeddelandet med leveranskoden – och upptäckte att boken inte alls skulle lösas ut på R-kiosken, utan i en supermarket i köpcentret Tripla. Lyckligtvis var hustrun precis då där så jag forwardade textmeddelandet till henne och hon löste ut boken.

Tripla försöker jag undvika om det bara går; ska jag dit med bil måste jag köra mer än ett varv runt hela det stora komplexet för att komma ner i parkeringsutrymmena. På sommaren tar jag cykeln.

Idag kom igen ett textmeddelande om en anländ bok. På finska förstås; ’Moi! Lähetys XXX on täällä. Haethan sen viimeistään 4.11. os. Postin automaatti, Alepa Postipuisto, Rullakkokatu 1’ plus facknummer och kod.

Var i h**vete finns Postipuisto? Kollar på GoogleMaps och där syns ju gatan som tydligen är så ny att den inte ännu fått nåt svenskt namn åtminstone i GoogleMaps. Så bara att köra dit då. Lyckas ändå missa och kommer slutligen till postens nya huvudkontor vid Postrutten och går in där och frågar hur i h**vete jag ska ta mig till postautomaten. Damen i receptionen vet bara på ett ungefär och enligt hennes anvisningar kör jag tillbaka längs Postrutten och tar av precis före Krämertskogsvägen. Men det är ju en enda stor byggarbetsplats, och naturligtvis inga gatunamn nånstans. Så när vi äntligen hittar Alepan är jag sur och frustrerad men det bryr ju automaten sig lyckligtvis inte om utan ger snällt ifrån sig boken. Då har jag använt närmare en timme på att hitta fram.

Hemma kollar jag på GoogleMaps; från oss räknat är R-kiosken på ca 1,2 km köravstånd, Tripla på ca 1,8 km och Alepan på ca 2,1 km avstånd om man kör kortaste vägen. Så man frågar sig vilka h**vetes algoritmer posten använder sig av.

2 kommentarer på “Skärpning Posti!

  1. Hehe, hur skulle det vara att ta till apostlahästarna, Bert? 1-2 kilometers avstånd avverkar man väl raskt

  2. Apostlahästarna fungerar säkert utmärkt i din ålder men har förutom åldern en jäkla förkylning på gång som igår lyckligtvis testades negativt för corona

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*