Varför ingen Beau?

Brukar då och då gå på loppis, vanligen för att kolla bokutbudet men vanligen samtidigt utbudet på skjortor och eventuellt andra kläder. Jag tror jag inte på ett par år köpt nya skjortor överhuvud, har nämligen nu vant mig vid att en skjorta inte ska ’kosta skjortan’, utan högst tio euro. Emellanåt helt ny faktiskt.

Kommentarerna – i de fall jag nämnt om att jag är klädd i loppisskjorta – har vanligen varit att oj vad snygg eller om kommentatorn varit lite mer borgerlig att nämen du skulle inte ha sagt att den var från loppis..

Den nya trenden tycks vara självbetjäningsloppis. Konceptet fungerar så att det är privatpersoner som säljer men loppisföretaget står för – och debiterar förstås för – en del eller all service kopplad till försäljningen. Som säljare hyr man ett cirka en meter stort bås där man hänger upp kläder och placerar ut andra varor man vill sälja. Man betalar en veckohyra för båset och loppisföretaget tar fem procent provision på allt som säljs. Vill man ha full service så att företaget sköter allt betalar man femtio procent i provision.

Nyligen öppnades en ny stor självbetjäningsloppis, Bella, i Vallgård. Den är enorm, med cirka tvåhundrafemtio bås ordnade i långa rader och utanför raderna finns mindre loppishörnor för annat än kläder, bland annat musik, instrument och husgeråd.

Den här loppisen, Bella, verkar nämligen vara nästan hundraprocentigt tänkt för kläder. Hustrun och jag var idag och kollade utbudet. När jag hade travat genom alla rader kunde jag konstatera att jag bland de cirka tvåhundrafemtio båsen hade hittat ett (1) med manskläder, bland annat några skjortor som jag kunde ha funderat på om de bara varit i rätt storlek.

Att loppisen är såhär könssegregerad borde jag ju egentligen ha gissat mig till ren av loppisens namn, Bella. Besökarna var följaktligen också till uppskattningsvis nittiofem procent kvinnor. Men det nämns faktiskt ingenstans explicit att män inte göre sig besvär.

Och inte stressade kvinnor heller för den delen. Hustrun skulle ha köpt ett klädesplagg men kassakön var så lång att hon skippade.

Det började regna precis när hon kom ut. Då hade jag ren suttit en stund i bilen och väntat – och funderat på varför det inte för män finns en liknande loppis, som ju då förslagsvis kunde heta Beau.

1 kommentar på “Varför ingen Beau?

  1. Well, I am buying since years from UFF and am quite satisfied with that. In fact it is there clearly easier to find something good than in some usual shop for new (at least) shirts. The mechanism for this might be that UFF gets lots of things from people who have died, and among these also the ”good pieces” which have been appreciated and handled with great care by their former owners. In that sense, UFF’s collection is to a degree ”pre-selected” by the previuos owners of the shirts, ties, etc. .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*