Våren invigd

I stället för att köra till Långforsen för en påskpromenad gjorde vi vårens och årets första cykeltur i det härliga vårvädret.

Cyklarna hade klarat vintern i cykelskjulet förvånansvärt bra. Hustruns cykel tyckte hon inte ens behövde pumpas men jag pumpade för säkerhets skull lite mera luft i båda däcken. Sen iväg.

Förbi Gumtäkts koloniträdgård och den botaniska trädgården ner till Arabiastranden, Majstads strandpark – inga gäss tillsvidare – och lättrafikbron över Gammelstadsforsen till Gammelstadens låsbro, som den numera tycks heta, alltså bron vid Tekniska museet, med hundratals lås hängande i brokonstruktionerna, de flesta med ett kvinno- och ett mansnamn ingraverat. Forsen forsar med allt smältvatten:

Vid forsen finns gatuköksvagnar där man kan få sig en kaffe, en glass eller en burgare. Italiensk glass och kaffe för oss.

Sen tillbaka förbi Annebergs trädgård och stall med tre hästar ute i hagen, över Gustav Vasas väg vid spårvagnshallarna, över Indiagatan, över Limingovägen, längs Jyränkövägen upp till Forsbyvägen och hem.

Årets och vårens första cykeltur blev enligt GoogleMaps knappa tio kilometer, cykelväg mest hela vägen, med lite snö och lite mera vatten på vägen nere vid Arabiastranden. Våren nu invigd. Och cykelsäsongen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*