Var är kritiken mot mobiltelefonstrålningen ?

Efter en tids “sommarpaus” i mitt bloggande känner jag ett behov att gå tillbaka till en av kärnfrågorna i mitt liv: Mobiltelefonin, som ställt till med total förödelse hos mig och i mitt liv alltsedan 2003.

Och fortfarande förhåller de flesta sig skeptiskt till min elöverkänslighet. Nära vänner och släktingar vet vad det handlar om, de andra säger: “Har det inte gått bort än ?”

Nej, det har det inte, tänker jag matt.

Hela tiden gör jag tappra försök att bli “vanlig” igen, återgå till att vara bland folk som vanligt, men det slutar alltid med starka reaktioner på allas påslagna mobiler och på allt annat strålande i omgivningen.  Det flesta håller idag sina “smarttelefoner” i nätverks/internet-inställning hela tiden, vilket betyder att telefonen nästan ständigt skickar och tar emot signaler och sålunda strålar starkt i omgivningen. Detta märker de sen själva av att ackumulatorns laddning vanligtvis tar slut på mindre än ett dygn. Vart far den elektricitetetn ? Vi vet ju att ingen energi kan gå upp i rök, så det innebär att laddningen i telefonen övergår i nästan ständig elektromagnetisk strålning.

Jag har nu hållit mig ute på stugan sen början av maj, och här mår jag mycket bättre. Här kan jag sova utan ständigt pirrande i kroppen – något som jag känner permanent i stan och i stadslägenheten mitt i Helsingfors.

Men jag besöker stan, går i varuhusen och på gatorna och reagerar starkt på den massiva mibiltelefonstrålningen som ständigt tilltar nu. Luften är fylld med stark strålning från bl.a. följande källor:

1. Gamla GSM-nätverket (2G)

2. 3G-nätverket

3. 3G”turbo”-nätverket

4. 4G-nätverket på både drygt 2 Gigahertzbandet och nuförtiden också på 800 megahertzbandet

5. Myndigheternas Virvenätverk

6. Lokala WIFI-nätverk i butiker, bibliotek, offentliga utrymmen

7. Hushållens alla WLAN-nätverk, som i 90 procent av fallen hålls igång i full strålning dygnet runt oberoende av användning (den här strålningen börjar vara den värsta för den finns inne i husen, innen i bostäderna, inne i sovrummen, i vår lägenhet på Skatudden kan jag registera ett tjugotal påslagna Wlan-stationer hela tiden)

8. Strålningen från de fjärravläsbara selmätarna i alla hem nuförtiden (det finns en stark kritisk opinion mot dem i hela världen. I USA har läkarförbundet för miljörelaterad hälsa enhälligt fördömt dessa mätare, som nu installeras i alla hus och hem utan minsta kritik hos oss)

9. Strålningen från alla nya energisparlampor som man övergick till då man bannlyste glödlamporna. Energisparlamporna avger både röntgen- och mikrovågsstrålning och dessutom “smutsig och hackig” el

10. Strålningen från de digitala TV-sändningarna. Sändningssignalen hos dem blir allt starkare och mer bredbandad nu, vilket innebär ökad strålning. Dessutom har de flesta nya TV-apparater inbyggd Bluetooth- och WIFIkapacitet, dvs möjlighet att kommunicera trådlöst i lägenheten

11. Alla miljoner med Bluetoothsändningar överallt i omgivningen – bland annat i alla butiker där varorna är “taggade” med små sändare, mottagare

12. De trådlösa sändningarna som  nu snabbt ökar i antal, olika sorters maskiner emellan. I framtiden kommer det här att utgöra den största strålningsfaran då man nu räknar med alla alla hushålls- och andra maskiner kommer att kopplas upp trådlöst till mikrovågsnätverken. Det kommande 5G-nätet kommer att utgöras av just detta. Miljontals med apparater som hela tieden aktivt kommunicerar med varandra i ett ständigt påslaget strålande mikrovågsnätverk. Hela IT-businessens största framtidshopp ligger hos denna teknik. Man räknar med att miljarder av apparater alldeles snart kommer att kommunicera med varannn trådlöst.

13. För att utvecklingen skall gynna 5G måste byggnadslagstiftningen ses över: Man håller på att skapa lagar för att trygga att mikrovågssändare får installeras inne i alla hus och hem. I framtiden kommer dolda sändarbasstationer att finnas inbyggda i allt byggnadsmaterial.I Finland tillsattes i fjol en myndighetsarbetsgrupp som har i uppgift att styra denna utveckling. Orsaken lär ligga i att folk som bor i moderna “energismarta” hem klagar på att de inte har “fält” eller mobiltäckning inomhus nu.

 

Jag kunde fortsätta med att rada upp ytterligare 20 nya strålningskällor. T ex alla bilar skall nu bli riktigt “smarta” – man kommer att bygga upp mycket sofistikerade strålande system för bilar. Jorma Ollilas förslag till ny bilskatt bygger just på detta: Att alla bilar får en centralenhet för trådlös kommunikation.

Diskussionen går het nu också gällande det att man vill ge alla skolelever i Finland en bärbar dator som skulle fungera trådlöst. Inklusive att man riggar upp starka WIFI-nät i skolorna.

Det här utvecklingen har nu lätt till att det inte mera finns radioskugga någonstans. Vi utsätts allt mer för passiv mikrovågsstrålning på de mest olika frekvenserna dygnet runt.

För att inte tala om vad det innebär beträffande myndighetskontrollen av oss.

Var är kritiken av allt detta ? Varför är jag så ensam om att tala öppet om den här enorma belastningen av våra kroppar och nervsystem – och DNA ?

 

Lyssna inkommande fredag 26.9.2014 i Radio vega kl 11.03 (repris sö 12.03) på programmet Radar, där jag berättar om min elöverkänslighet och där professor Lennart Hardell från Sverige intervjuas. hardell är den forskare som allra klarast kommit med bevis frö ökad cancerrisk av mobilstrålningen.

This entry was posted in Bloggar, Christian. Bookmark the permalink.

8 Responses to Var är kritiken mot mobiltelefonstrålningen ?

 1. Anna-Karin says:

  Tack för din utmärkta klarläggande redogörelse över elektromagnetisk strålning. Det talas alldeles på tok för lite om den här allt mera penetrerande hälsofaran. Jag är också bestört över att miljömässiga hälsorisker överhuvudtaget uppmärksammas så lite; alltsedan jag insett att jag är mögelallergiker och alltid har varit det, fast jag inte kopplade ihop sambandet förrän först för några år sedan, och sedan jag reagerade på de gifter som utsöndras ur de så kallade lågenergilamporna (kvicksilverångan och de hormonstörande plastföreningarna) började jag begripa allvaret. Det är är ännu ett problem i potens tusen som drabbar folkhälsan. Men det märkliga med vår ständiga uppkoppling och kommunikationsberedskap är att folk blir alltmer passiverade samtidigt. Det är även politiskt en oerhört farlig utveckling.

 2. Bert says:

  Kvicksilverångor frigörs väl först om och när lågenergilampan söndras. Men dessa kvicksilverlampor är väl ren ett passerat stadium som mycket snart kommer att ersättas med LED-lampor som är både energisnålare och håller ojämförligt mycket längre och inte är giftiga överhuvud, bara kisel med lite föroreningar, så man kan fast äta upp dem sen när de tröttnar efter många år ;-)

 3. Christian Blom says:

  Tack för dina kommentarer Anna-Karin

  Och Bert: Tyvärr så handlar det inte bara om kvicksilverångor i energisparlamporna utan främst av allt om att de utsöndrar en hög strålning på många olika frekvenser. Jag har kunnat mäta upp tom mikrovågor kring energisparlamporna. De skapar alltså transienter i elnätet – “smutsig” el, taggig el, som sprider sig i hela elnätet och som känns i nerverna hos oss elöverkänsliga och säkert också hos många andra.
  Energisparlamporna produceras för fullt ännu och kommer att säljas många år ännu, tyvärr. Och alla energisparlampor hamnar i roskisen också där kvicksilvret lösgörs. Led-lamporna sken är inte utvecklat ännu tillräckligt.

  Jag rekommenderar att ni läser den långa diskussionen som fördes på Radio Vegas hemsida för Radar-programmet för nån vecka sen. Efter ett program där jag intervjuades. Diskussionen fördes på två olika websidor så kolla upp båda två. I princip hamnade jag att föra en ensam kamp mot en rad skeptiker som anföll från alla håll och påstod att elöverkänslighet inte finns eller går att bevisa. Den diskussionen skall vi inte ta upp på den här bloggen. Ni får alla lita på mitt omdöme och mina berättelser om mina ständiga symtom under redan 12 år av dessa strålane apparater. Såsom nu just då jag skriver detta på biblioteket i Viitasaari. Efter 2-3 minuter har jag blivit helt röd i ansiktet framför datorn. och ändå är den kopplad till nätet via kabel. Jag firar långa tider här i ödemarken för att kunna överleva. 2009 hade jag aggressiv cancer i halsen till höger rakt under den platsen där jag hade haft mobilen i tio år. Varför duger inte mina bevis ????
  Jag kan vid behov någon gång demonsterera den starka strålningen under energisparlamporna.

  Christian

 4. Anna-Karin says:

  Asch, verkar som att mitt svar försvann någonstans rakt ut i cyberrymden. Jag skrev en precisering kring lågenergilamporna; tack Christian för infon kring strålning, den kände jag inte ens till. Kvicksilverångan osar så fort lampan är tänd. Däremot frigörs ju kvicksilvret ifall lampan går sönder och det förutsätter då evakuering, vare sig det sker hemma, på arbetsplatser, i offentliga utrymmen, skolor. Har aldrig hört att detta efterlevts, dvs. att folk uppmärksammat faran med kvicksilverförgiftning. Dessutom osar de lamporna en hel del andra toxiska föreningar, se bl.a. kemikaliedetektiven. se för mera information. I mitt fall gick det så att jag förgiftades av lågenergi (läs: gift-) lampan då den smalt inne i en lampkupa. ingenstans varnades heller för att så kan ske vid ändå inte alltför höga temperaturer. vad gäller LED-lamporna har jag inte så goda erfarenheter, de jag haft håller inte, bra om ens ett halvår. använd gamla glödlampor, de håller längre om man t.ex. inte rör vid dem så att det inte blir fingermärken på glaset.

 5. Anna-Karin says:

  Tillägger ytterligare att min poäng och med hänvisning till Christians utmärkta redogörelse var att miljörelaterade risker för folkhälsan ignoreras och det, skulle jag påstå, som ett led i den allmänna politiska agendan! Effekterna av den elektromagnetiska strålningen, ävenså vad gäller för vår DNA, är skrämmande.

  • christian blom says:

   Jo, det vore verkligen på tiden att farorna med elektromagnetisk strålning togs in på de politiska partiernas agendor. I Sverige var det socialdemokraterna som vågade göra detta på 80-90-talen. Man kom eorhört långt då: Elöverkänsligheten blev bekräftad som handikapp och funktionshinder och de elöverkänsligas stora föreningen FEB (kolla FEB.se) fick statsstöd och gör det fortfgarande. Sedan dess har skeptikerna och högerpolitikerna baktalat elöverkänsligheten i Sverige och under Reinfelt förlorade FEB en hel del pengar.

   I Finland har vi inte fått ett enda parti att ta saken på allvar. En del socialdemokrater stöder oss och en vänsterpartist gjorde det tidigare och några gröna stöder sporadiskt då de orkar. Ingen ens på allvar. De verkliga skeptikerna hittar man ofta bland de gröna, som älskar alla “smarta” lösningar för att man då måhända sparar energi. Hur mycket energi sparar man med smarttelefoner ? Det vet ni som använder såna. Mina vänner har dem i laddning två gånger om dagen. Jag har en gammal gsm för nödbehov som jag laddar var tredje vecka. Och basstationerna strålar el dygnet runt. Ingen telefonoperatör har gått med på att meddela strömförbrukningen. I Sverige räknade ett ministerium ut att 3g använde likla mycket el som ett kärnkraftverk producerar.

   Tänk på den gamla trådtelefonen som verkade på 5 volt. Ingen ström gick åt. Inte ens optiska fibernätet drar mycket ström alls. I Riksdagen ligger i dessa dagar i sista behandlingen den hemska balken för Informationssamhället. Ett nästan 1000-sidors lagpaket dit man slängt in allt om telefoni och strålningmm. Enligt denna informationssamhällesbalk har allt detta nya i IT-braschen som nu får lagstiftning inga miljökonsekvenser !!!!!!!!!!! Bland annat kommer man att ge lov till fastighetsägare nu att sätta upp antenner och mobilsändare på privata hus och tom inne i husen utan att ägarna ens givit sitt samtycke. Vad är det för ett samhälle vi lever i ? Var finns protesterna ? Det betyder att operatörerna får stråla rakt in i ditt sovrum och du kan inte ens protestera.

   Värst tycker jag att det är att de gröna och vänstern skiter i detta. Man tänker som lagstiftaren: Inga miljökonsekvenser !!

   Under mina 12 år som elöverkänslig har jag fått en större artikel om frågan in i Ny Tid (det var kanske 2004). Efter det blev det stopp helt medvetet. Man ansåg att jag skrev om något slags new agehistorier.

   Så – vem skulle våga politisera frågan och ta upp den och fortsätta med att gräva jorunalistiskt i indistrins otroliga lobbning för skyhöga gränsvärden för strålningen via ICNIRP-organet ?

   Ännu innan jul ger vi ut bl.a. tillsammans med professor Lennart Hardell från Sverige en internationell bok om mobiltelfonstrålningen. Den kommer ut digitalt och som äkta “analog” pappersversion.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.