Dataskyddslagen – uppdatera dina uppgifter

På fredag 25.5. träder EU:s nya dataskyddförordning (GDPR) i kraft. I och med detta vill föreningens styrelse uppmärksamma alla Tigerns medlemmar om att vi upprätthåller ett medlemsregister där ditt namn och din postadress finns listade, och om du uppgett din e-postadress och ditt telefonnummer finns även de i registret.

Om du godkänner dessa villkor för medlemsregistret, föranleder detta e-postmeddelande inga åtgärder från din sida. Om du inte godkänner dessa villkor, kan du skicka ett mejl till styrelsen(at)tigern.fi, och be att vi raderar ditt telefonnumer eller din e-postadress ur registret. Godkänner du inte att ditt namn eller din gatuadress finns i registret, kan du av­sluta ditt medlemskap i Tigern – men vi hoppas naturligtvis att du fortsättningsvis vill vara med och stöda tidskriften Ny Tid och Tigerns övriga verksamhet.

För att upprätthålla medlemsregistret använder sig Tigern av tjänsten FloMembers som produceras av det finländska företaget FloApps. FloMembers uppfyller alla de nya krav som ställs av GDPR, och du kan läsa mer om registret på webbsajten flomembers.fi.

Kontaktuppgifterna i medlemsregistret används för informationsspridning om föreningens verksamhet, samt för att skicka ut fakturor för medlemsavgiften. Ingen fysisk kopia av registret existerar, och inga personuppgifter lämnas ut till tredje parter. Elektroniska säker­hetskopior tas med ojämna mellanrum. Dataförbindelsen mellan registrets admi­nist­ratörer (styrelsemedlemmar i Tigern) och servern är krypterad.

I enlighet med personskyddslagen tillhandahåller styrelsen en kopia av regis­ter­beskriv­ningen om någon av föreningens medlemmar begär en sådan.

I korthet alltså: skicka ett mejl till [email protected] om du inte vill att din e-post eller tele­fonnummer ska finnas i Tigerns register, eller om du helt vill säga upp ditt medlemskap i Tigern, och på så sätt helt strykas ur registret.

mvh,

Tigerns styrelse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.