5G tar livet av oss

Finska meteorologen gick för en dryg vecka sen ut med en stor nyhet om 5G, som togs med i den söndagens YLEnyheter i radion längs med dagen. Nyheten finns säkert kvar ännu på YLEs hemsida under ”nyheter”. Ingen dagstidning hade kurage nog att nämna om saken, varken digitalt eller i sin papperstidning.

Enligt nyheten kommer 5G-nätet att skapa ett så kompakt mikrovågsbrus i atmosfären att meteorologen inte mera kan garantera att deras väderleksprognoser håller – helt enkelt därför att 5G skickar sina signaler på samma helvetiskt höga frekvens som meteorologens radaranläggning eller militärens bevakningsradar.

Meteorologen varnade också för att 5G:s signaler kommer att sändas mot jorden från massor med satelliter i omlopp kring jorden. Detta sker verkligen redan. Bl.a. Elon Musk har redan sänt upp tusentals med 5G-sändare i rymden, och tiotuentals är på kommande.

Jag har försökt föra de här sakerna om 5G och dess skadliga hälsoeffekter på tal i Hufvudstadsbladet, med dålig framgång. Jag fick visserligen igenom en artikel för någon vecka sedan på opinionssidan, men det efter att Hbl:s ledarskribent Torsten Fagerholm och jag först fört en vild debatt privat via mejl om huruvida mobiltelefonins strålning är hälsoskadlig eller inte. Han förnekar detta rabiat. Jag hade först sänt in en insändare till Hbl, men den togs aldrig in. Däremot bemötte Torsten Fageholm den på en hel sida i Hbl utan att nämna vad som låg bakom hans artikel. Han läste lusen av mig och kallade dem som misstänker att 5G är hälsovådlig för dumskallar. Dessutom hade han en osmaklig skämtteckning om oss elöverkänsliga med foliehattar i sin artikel.

Hans artikel bemöttes av en rad elöverkänsliga och forskare men Fagerholm skrev alltid lika långa ”svar” till dessa skribenter efter deras inlägg, där han gick åt dem och skymfade dem till och med personligt.

Senare lät han göra en skämtteckning av mig som han publicerade i tidningen och då vi korresponderade privat om detta med honomn sade han bara att jag nog måste tåla litet skämtteckningar.

Några dagar senare publicerade Hbl en helsidesartikel (som bara gjorde reklam för Elisa) där man i detalj visade på en karta var man redan nu kan ”avnjuta 5G”.

Jag hoppas att den här bloggens läsare skriver under medborgarinitiativet Stop5G.fi, som finns på nätet, innan tiden löper ut om en månad. Öppna initiativet och läs alla de fina forskningstexter om 5G:s skadliga effekter som presenteras där.

Jag har känt värk i hela kroppen mer än någonsin den här hösten sedan jag återvände från min halvårsvistelse i vår strålningsfria timmerstuga i skärgården. Jag har försökt analysera vad det kan bero på och kommit fram till att 5G:s helt nya typ av strålning ligger bakom mina smärtor. Om jag far till landet för en dag försvinner smärtorna nästan helt.

Ännu har 5G inte börjat sända på högsta radarfrekvens, den såkallade millimeter­frekvensen på upp till 50 gigahertz. Men redan nu sänder man på flera gigahertz och med en helt ny typ av radiosignal som är modulerad på ett för kroppen infernaliskt sätt: Signalen kommer ut som blykulorna från ett hagelgevär, inte bara som en stråle utan inne i själva bärvågen finns nu inpaketerat (modulerat) massor med inpackad information på mycket låga frekvenser (8-20 hertz, dvs samma frekvens som människans neurologiska system fungerar på).

Strålande jul till er alla !

10 kommentarer på “5G tar livet av oss

 1. Tack för redogörelsen. Tänkte länka en bra föreläsning som jag såg online här i veckan, det var en australisk professor som redogjorde för strålningens hälsoeffekter. Suck. Det är verkligen ett trångsynt debattklimat och för bedrövligt att det går till som du skriver. Hoppas du kan njuta av en fridfull helg (och nej, tänker inte ”åtnjuta” 5G, men börjar ju bli lite prekärt att kunna skydda sig i den urbana miljön då).

 2. Ja vad vågar man numera säga för att inte bli beskylld för att förringa och förlöjliga dem som är rädda för 5G:s ’strålning’ dvs millimeterfrekventa radiovågor? Googlade på 5G och hittade både pro- och antiåsikter. Det finns legio, här tre mer eller mindre pro:

  YLE: Ryskägd TV sprider skräckhistorier om 5G-teknologi bland amerikaner där det bl.a. framkastas att eftersom Ryssland inte har lyckats med sin 5G-strategi, så gör de sitt bästa för att underminera och misskreditera vår, genom sk trolleri om cancer mm.

  SVT / vetenskap: 5G: är det nya mobilnätet en hälsofara? som konstaterar att det idag inte finns vetenskapliga bevis för att 5G skulle vara farligt för hälsan men att det trots det florerar påståenden om att 5G skulle öka risken för hjärntumörer och orsaka minnessvårigheter.

  Joel Oscarsson, chefredaktör på Surfa och smartphoneexpert: Är 5G farligt och kan höga frekvenser göra skillnad? där det konstateras att vid frekvenser över 24 GHz, som används av 5G-teknik, blockeras strålningen redan av huden.

 3. Milda makter Bert ! Hur djupt kan man sjunka i cyniskhet och skeptisism! Du vet lika bra som jag att elöverkänslighet existerar och att jag i 20 år varit drabbad av elöverkänslighet och att mikrovågor skapar cancer. Annars hade WHO:s cancerorgan aldrig i livet klassificerat mobiltelefonins strålning som möjligen cancerframkallande.
  Att du ens bryr dig om Rysslands propagandakanalers fake-news och använder deras argument mot mig, liksom de andra industriföreträdarna du refererar till, visar bara hur fruktansvärt cynisk du är mot oss som har invalidiserats av mikrovågor, mögel och kemikalier.
  Kanske du skulle vilja behandla oss elöverkänsliga såsom den världsberömda neurologen Jean Martin Charcots gjorde under slutet av 1800-talet i Paris då han lät spärra in närmare 10 000 hysteriska främst kvinnor i ett slutet sjukhus som hette la Salpetrière och började undersöka deras åkommor tillsammans med den tidens andra kända läkare och psykologer, bland dem Sigmund Freud. Charcoits uppvisade ofta offentligt några av de mest hysteriska kvinnorna vid läkarförbundens möten och konferenser.
  Och vad kom man fram till i detta fängelsesjukhus ? Hittade man några diagnoser för de hysteriska kvinnorna ? Jo, det gjorde man faktist. Man ”uppfann” flera av de i dag helt ”normalt” förekommande och erkända neurologiska sjukdomarna hos de här kvinnorna. Bland annat MS och många andra sjukdomar kunde avgränsas och konstateras för första gången.
  Läs Per Olof Enquists starka roman Boken om Blanche och Marie som kom ut 2004. Här berättas hela historien om hur 1800-talets ”elöverkänsliga kvinnor” angavs av sina familjemedlemmar och grannar och spärrades in och därefter fritt kunde utnyttjas och forskas kring av den tiden världsberömda läkare och psykiatrer, idag legendomspunna män.

  En likadan känsla, som de här kvinnorna i tiden kanske kände, drabbades jag av då jag en morgon för två veckor sen öppnade Hbl på morgonen och såg en stor karikatyrbild ritad på mig och en avhyvling av tidningens ledarskribent.

  Men att bli bemött lika cynisk på Ny Tids bloggspalt är för mycket av det goda. Att du är ingenjör och har jobbat på Nokia i tiden räcker inte som bortförklaring Bert. Det finns en legendarisk forskare också som jobbade under decennier på Ericssons i Sverige som en av de främsta uppfinnarna av basstaioner och telefonreläer.Han och många andra på hans avdelning drabbades av svår och kronisk elöverkänslighet i slutet av 1980-talet då man på Ericssons experimenterade med de första radiosignalsbasstationerna. Sen den dagen har han spridit kunskap om vad allt som hände på Ericssons och hur man blundade för riskerna med strålningen. Han är fortfarande aktiv inom Elöverkänsligas riksförbund i Sverige – Per Segerbäck heter han.

 4. Ursäkta nu men får man alltså inte alls diskutera elöverkänslighet? Är det så att om man kommer med något som helst argument eller påstående som kan uppfattas som kritiskt eller ifrågasättande så förpassas man omedelbart ut i kategorin hädare som helst toges om hand av inkvisitionen?

 5. ”Får man inte alls diskutera elöverkänslighet”, frågar sig Bert, efter att första ha dängt en hög med typiska skeptikers förringande nedskällningar av mig.
  Det intressanta med argumenten som Bert refererade till var att de till stor del var exakt samma som Hbls ledarskribent Torsten Fagerholm använde mot mig i vår privata diskussin över e-posten. Skeptikerna tycks ha en färdig arsenal med argument som man tillgriper då man vill skälla ut nån, om det sen gäller elöverkänsliga, romer, judar, svarta eller andra.

  Samma sak gjorde för övrigt Staffan och Stefan i sitt Fritt Fram igår på dagen, också de slängde fram en karikatyr om oss elöverkänsliga och andra ”humbuggare”.
  Det finns verkligen tusentals med läkare och professorer världen över som diagnostisert elöverkänsligheten och sköter patienter som drabbats av den. Kändast är säkert den franska professorn Dominique Belpomme. Läs hans och hans kollegers artikel Reliable disease bimarkers characterezing and identifying electrohypersénsitivity and multiple chemical sensitivuty as two etiopathogenic aspect of a unique pathological disorder ((Rev. environ Health 2015, 30(4), 251-271. Han har skött flera tusen elöverkänsliga i Paris och skapat i praktiken ett eget allergisjukhus. Något helt annat än Charcots tvångsinrättning från slutet av 1800-talet.

 6. A very few hours ago I just had a somewhat heated discussion with a representative of (according to his own opinion) the rational/scientific world view. The discussion was (among other topics) also about Christian’s problem. The course of the discussion was the rather typical one. Among others it reminded me of my experience with my favourite uncle (meanwhile dead): He had lost one of his legs during the war, close to the road to Salla, which did not hinder him from using his considerable intelligence after the war for a pretty distinguished career in the German civil service. But he was very grateful when I was sending him in the 1990ies an article from the Scientific American about phantom pain, because the medics had always looked at him in rather doubting ways when he had occasionally complained about the pain in that leg which was not there any more. And meanwhile the concept of phantom pain is in neuroscience fully accepted (I was working as a laborant for years in a pain research team …). This just as one example from my own experience. More generally, the problem in such discussions tends to be that the representative of the rational/scientific world view is using his own knowledge as ammunition for his mental defences, demanding, e.g., that the opponent should only serve such evidence which is up to the standards which is nowadays demanded from the editors of scientific journals and putting down (often triumphantly) any other evidence which the opponent might have to offer. To live up to nowadays’ scientific standards is, though, rather time consuming, also expensive (while research funds are not easily available, especially for topics which concern only rather few people, or beliefs which do not have very serious practical consequences, such as e.g. astrology). Thus, the demanded type of scientific evidence is often not available. To conclude from this that the representative of the ”less scientific” position were an idiot or a liar is, though, not only insulting but also an obstacle to further scientific development (take phantom pain as an example). On top of which there are of course various usual formulations during such discussions. To say about somebody who feels, e.g., phantom pain that his problem were ”just mental”, means to overlook that EVERY experience is anyway mental, i.e. a product of the work of the nervous system (especially its cognitive region), and that without the work of the nervous system there would simply not be any experiences whatsoever. – Altogether: Humans, same as quite a number of other species, tend to pick up ideas about the world by imprinting. If these ideas are then conflicting with the ideas of the majority they will easily be taken as signs of mental disturbances (e.g. neuroses) whereas the ideas which are shared by the majority will be called a culture (and if the ideas are specific for, e.g., a limited professional group they may be called a subculture). The so-called rational/scientific world view is such a subculture, and its representatives will easily defend it against the opinions of other subcultures by means which one could take as expressions of ”culture war” (e.g strong expressions of contempt for the opponent’s opinion). And certainly we have nowadays quite a bit of culture war (just take the public ”discussion” about the climate change as an example). It is all ”very human” (or ”primate-like”), but the progress of science (and of society altogether) would be better served by open-mindedness, curiosity, the willingness to consider also less-familiar suggestions without immediately establishing ”positions” about them. And also those who suffer form elöverkänslighet would be better served.

 7. Tack Ernst för visad empati (om det var det det handlade om). Kanske jag och alla andra som skadats av strålning mist halva vår själ och känner fantomsmärtor på det området.

  Nå, skämt åsido.

  Jag har läst tiotusentals med artiklar där elöverkänslighet och strålningsskada beskrivs och där detta inte alls ifrågasätts. Det handlar alltså inte alls om att man inte kunde påvisa ”vetenskapligt” dessa smärtor eller cancer som uppstått ur strålningen. Då WHO:s canerorgan 2011 slog fast att mobiltelfonstrålningen antagligen leder till cancer så baserade man sig på just 10000-tals med vetenskapliga artiklar som bekräftade detta. Och ändå lyckades skeptikerna urvattna beslutet litet.I sista stund lyckades man också utesluta några professorer ur rådet som skulle fatta beslutet efter att det avslöjats att de hade direkt ekonomiska kopplingar till IT-företagen.

 8. Hej!
  Hittade precis detta och vill dela. Överallt! En alldeles ny produkt och ny teknik som ska skydda mot elekromagnetiskt strålning. Produkten har bara funnits ett par månader på marknaden. Folk rapporterar en oerhörd lättnad på alla möjliga vis sedan de börjat använda produkten.
  Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=ywjhc_HgVuU
  ”5GBioShield USB Key provides protection of your home and family and the wearable holographic nano-layer catalyzer, which can be attached to the smartphone or any other electric radiation emitting device”
  Hemsida: https://5gbioshield.com/

 9. Oj nej – bondfångeri i sino prydno för att lura pengar av mindrevetande töntar. Helt i klass med det där filtret som såldes för många år sen som skulle sättas in i eluttaget och filtrera bort all kärnkraftproducerad el..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.