Coronan är ett mystiskt och skrämmande kapitel

Får man nu ens skriva om Coronan mer då krislagarna väl är godkända vid det här laget ? Det kändes i alla fall skönt att professor Martin Scheinin kritiserade krislagshanteringen.

Jag ifrågasätter såklart inte allvaret i situationen då Coronan nu drar upp vid horisonten som ett åskmoln, och egentligen redan finns bland oss här i vårt avstängda land här uppe i norr. Men jag anar att man också kan göra en hel del annat under beredskapslagarnas täckmantel. Liksom under kriget. Nån kan lätt nu stämplas som folkets fiende t.ex. Grannarna börjar kanske ange varann – märkte du att den där 71-åringen var ute och vandrade eller körde bil, ska vi ange honom ? Och han är ju dessutom en gammal kommunisträv och elöverkänslig och allt möjligt annat också.

Också under andra världskriget fanns underjordisk verksamhet och vänstern försökte försvara sina ideal och sin politik.

5G kommer såklart att installeras blixtsnabbt nu med motiveringarna att det är det enda rätta nu då man inte får träffas fysiskt. Då den fysiska och organiska världen körs ned kommer den virtuella världen att köras upp. En bra tillvaro kanske men också en plats där lögner och fake-nyheter florerar. Och hur skall det gå i USA då inte en enda presidentkandidat eller president är under 70 ?

Jag har ju sedan 2003 delvis levat i en karantänvärld i.o.m. att jag måstat skydda mig mot elektromagnetisk strålning. I början, de första 7 åren levde jag avskilt eftersom jag var så överkänslig mot allting. Strålningen syns ju inte heller och möglet inte heller. Samma är det med virusarna nu.

Jag är nog orolig och rädd nu. Vi har aldrig levat under sådana här restriktioner som nu.Och det kommer att bli mycket värre och man kan tro på nyheterna från Italien, Kina och andra länder.

Ett problem är att jag har stor familj, en mängd med barn och barnbarn som man nu då knappast får träffa. Hur skall de klara sig ? Och då nån av oss blir sjuk – hur går det då. Vem skall ta hand om vem ? Om en blir sjuk blir väl alla sjuka ?

Klassamhället går dock inte upp i rök nu. Klasskillnaderna blir rimligtvis större igen. Under 90-talskrisen blev Nalle Wahlroos miljardär för han hade insideinformation hela tiden om bolagens göranden. Spekulanterna är säkert ute redan nu igen. Men en lycka är det ju att vi har en vänster-grön-centerregering. Det finns ju kanske ett hopp om att de skall vara mer för solidaritet än vad en högerregering vore.

Det är skrämmande – snart står regeringen där igen i TV uppradad med nya restriktioner i bakfickan. Snart är det väl poliser och militärer som tar deras platser.

Följ med noga nu vad som händer, vad som görs. De kommande veckorna kommer att berätta mycket om hur vårt samhälle är konstruerat.

Och vilken lycka: Många matbutiker håller uppe en timme klockan 6 på morgonen för över 70-åringar. Precis just då jag normalt äntligen brukar somna in.

Och var försiktiga sedan då det hemska är rakt på oss.

2 kommentarer på “Coronan är ett mystiskt och skrämmande kapitel

  1. Men tack och lov för det ifall nån ändå säger ifrån, det har gått helt över styr. Jag gitter inte höra mer, det är för fasligt. I Belgien började det spridas efter skolornas sportlov, både från Österrike och Italien. Ironin är att en del av den flamländska eliten tycker om att semestra i Österrike, för de fransktalande åker givetvis till Frankrike och Italien; då de återvände riskerade de smitta folk som inte åkt nånstans alls. Därför syntes också i siffrorna över de första konstaterade fallen patienternas hemkommun på de mer välbeställda områdena, men problemet var att åtgärder borde ha införts så fort det var smittofara i Italien, inte nu flera veckor senare. I så fall skulle folk inte ha utsatts i samma utsträckning (t.ex. berättade en lärare i en privatskola att över hälften var sjuka då de återvända, det vill säga utsatte alla andra för smittan, som typ läraren som blev sjuk två veckor senare). Men ändå är vad jag begripa mortaliteten på samma nivå som för annan flunssa i och med att antalet smittade är mycket större än de som testats positiva; dessutom är mediatiseringen så enorm att det påverkar siffrorna då inte normalt dödsfall i symptomfri influensa, som skördar många offer, eller asymptomatisk lunginflammation normalt rapporteras nånstans, fastän de är typiska dödsorsaker för äldre. Och det ekonomiska utfallet är enormt, dessutom i ett synnerligen oförutsägbart läge. Ändå förbluffar det mig att man kan lamslå samhällen på det här sättet, lägger politikerna verkligen inget värde vid normal verksamhet och produktion mera? Tror de verkligen att konsumtionen kommer att återupptas och allt återgå till det normala? Tvärtom står ju rena depressionen för dörren om den här osäkerheten fortgår

  2. Det finns ju också de som tycker att coronan är bra för planeten och hoppas att den ska leda till en bestående förändring av våra konsumtionsvanor och livsstil; koldioxid- och andra utsläpp minskar radikalt, luftkvaliteten förbättras vilket räddar fler liv än coronan tar, flygtrafiken minskar, efterfrågan på olja minskar, osv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.